okwestt Bilgimi teyit etmek için bir de sizin için araştırdım buyrun lütfen okuyun ama çam ekerseniz çıra ekip yangın biçersiniz örnek olarak zeytin demiştim illa zeytin değil yani
ki mümkün de değil zaten bir de soba yakarken çırayla tutuşturuyorduk biz hiç yağı hatırlamıyorum ama zeytinde yeşil yanar çamdaki fark ve neden çam olmamasının amacı kozalaklarının ateş topu gibi diğer ağaçlara sıçramasıydı. 👍🏻 Hepimizin dileği bir daha böyle acılar yaşanmaması🙏🏻
1-EKOLOJİK KOŞULLARA UYGUN OLMALI
Fidan dikme konusunda dikkat edilmesi gereken bir başka unsur da her fidanın tutmayacağı ve aynı etkiyi göstermeyeceği. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doğanay Tolunay, bu konuya ilişkin “Burada da önemli olan şeyler var. İstediğiniz her fidanı dikemezsiniz. Tutmaz. Tür değişikliği yapılmamalı örneğin. Yörenin ekolojik koşullarına uygun ağaçlar dikilmeli” diyor.
UYGUN YERLERE ZEYTİN AĞACI ÖNERİSİ
2-yangın çıkan coğrafya ya bakıldığında çam ağacı yerine pekala zeytin ağacı dikilebilir zeytin ağacı çam ağacı kadar yanıcı değildir ayrıca 12 ay yeşildir ve ülke ekonomisine güzel katkı sağlar