KardelenYunusEva Merhaba dün hastanede bir bayan gördüm ister istemez hamile olduğum doğuracağım için dikkatimi çekti çocuğun kafası çok farklıydı sebebi nedir sizce yatış pozisyonu vesayire önemli mi zamanla düzelir mi herhangi bir şekil olsa ?
Selin12- KardelenYunusEva bebegi her iki tarafa da eşit yatırmak gerekiyor yoksa kafa şekli bozula biliyor ben iki çocuğuma da öyle bir yastık almadim her emzirdigimde bir sağ tarafa bir sol tarafına yatırdım Allah a şükür kafalarnda şekil bozukluğu olmadı
Neslihanbew KardelenYunusEva cnm ben kızımı gece gündüz 3 saatte bir değiştirerek yatırdım. Örneğin sağ taraf 3 saat yattı kaldırdım doyurdum geri yatırılan sol taraf 3 saat yine kaldırdım doyurdum. Sağ taraf gece gündüz bu şekilde devam etti. Kendini döndürebildiniz yere kadar. Sonra zaten müdahale edemiyoruz düz yatıyor. Çok şükür bir bozukluk olmadı. Ama arkadaşım hep düz yatırdı farkettiğinde geç kaldı kafa arkası biraz düz eğ çok abartı değildi ama yinede. Ama eğer normal doğumla biraz daha Fas’la şekil bozukluğu varda çevremde bazıları o yastıktan da kullandı. Benim sezeryandı.
Kvsraykt KardelenYunusEva öncelik 2 yaşa kadar yastık kullanmamak sonra sırtüstü değil her zaman yan yatırıp yastıkla destek yapmak zaten kusmasın diye bu önemli