Melocans Canım neden yaptırmıyorsun çok üzülüyorum böyle görünce ☹️ bende ikili tarama falan yaptırmadım ama detaylı çok önemli. 20+3 te yaptırdım ben, doktorum 40 dk inceledi her şey güzel çıktı ama kalbinden emin olamadı 15 dk yürüdüm tekrar girdim bi 40 dk daha baktı ve kalbinde hem delik olduğunu hemde damarların ters işlediğini ve akciğer damarlarının gelişmediğini söyledi. Sağolsun sonrasında prof bi arkadaşıma yönlendirdi ve orda da bebeğime Fallot teşhisi koyuldu.Kalp damarları ters olduğu için temiz ile kirli kan karışıyor akciğer damarı gelişmediği içinde doğar doğmaz cerrahi müdahale olması ve sonra da kalp ameliyatı olması gerekiyor. Ona göre hastane araştırmam gerektiği için hastane ve doktor değiştirdim. Eğer detaylı yaptırmasaydım doğumda bebeğimi kaybedebilirdim müdahale için geç kalınabilirdi ve yeni doğum yapma heyecanı üstüne bu hastalığı öğrenip üzüntüden çok kötü olabilirdim.Ama detaylı sayesinde öğrenme fırsatım oldu araştırma fırsatım oldu ona göre önlem almayı nasip etti rabbim takdir tabiki ondan ama tedbir de bizden. Ayrıca normal ultrason sadece organları damarları daha detaylı inceleniyor bebeğe bir zararı yok neden yapılmasın ki? Çok da güzel bir deneyim bebeğimin el ayak parmaklarını bile saydık. Çok pahalı fiyat çıkartanlar olabiliyor ama devlette yapıyor ücretsiz