Merhaba sevgili anneler,
Bu forum sayesinde büyük bir sıkıntımızdan kurtulduğumuzdan dolayı sizlere de yararlı olması adına kayıt olup, bu postu açmak istedim.
Doktorum ikili testi çok önermeyip kararı bize bıraktığında yaptırmaktan vaz geçmiştik fakat sonrasında merakımıza yenik düşerek üçlü test yaptırdık. Öylesine yaptırdığım testte down sendromu riski 1:130 çıkınca şok oldum ve öğrendiğim zaman çok ağladım gerçekten çok zor zamanlardı. Sonrasında burada üçlü test, down sendromu, fetal DNA, amniyosentez vs konularında kaç tane post ve yorum varsa ağlaya ağlaya okumuşumdur. Tabi ben de çoğu anne gibi amniyosenteze pek sıcak bakmayıp, fetal DNA testinin de çok pahalı olduğunu düşünüyordum. Buradaki paylaşımlardan birinde fetal DNA testinin İstanbul’da devlet hastanesinde ücretsiz yapıldığını öğrenince hemen randevu aldık.
İstanbul Ümraniye EAH’de direkt Tıbbi Genetik bölümünden Metin Bey’den randevu aldım. Burada önemli olan nokta elinizde riskli olduğunuza dair belgenizin olması yani ikili/üçlü testler yaptırmadan giderseniz kabul edilmiyor. Allah razı olsun Metin Bey çok açıklayıcı bir şekilde testi anlattı, özellerdeki pahalı testler gibi çok sayıda kromozoma bakılmadığını sadece Trizomi 13, 18 ve 21′e bakılacağını söyledi. Zaten bizim için de önemli olan Trizomi 21 (down sendromu) kromozomuydu. Buradaki yorumda 4-5 hafta sonra sonucun çıkacağı yazılmıştı ki kan verdiğim bölümdeki çalışan da o şekilde belirtti. Fakat şansımıza tam 16 gün sonra sonucumuzun çıktığına dair mesaj geldi hemen gidip sonuçlarımızı aldık. Çok şükür düşük riskli geldi 🙏🏻 Metin Bey de sonuçların temiz olduğunu, detaylı usg’den sonra içimizin iyice rahat edebileceğini belirtti.
Bu postu benim gibi test sonucunu öğrenip kendini üzen ama özellerde test yaptırmak için de maddi imkanı olmayan bir anne varsa yardımcı olabilmek için açtım. Ayrıca ben de forumda şuanda ismini hatırlayamadığım ve sonrasında da tekrar aynı postu bulamadığımdan teşekkür edemediğim anneye buradan teşekkürlerimi iletmek istedim.
Umarım hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız. 🌸