Keremmm merhabalar öncelikle Allah sağ sağlim sağlıkla ve kolayca kavuşmayı nasip etsin ☺️ benimde bebeğim iri bebek 35+3 haftalığım doktorum sadece böyle giderse doğumda zorlanırsın vajende çok yırtık olur dedi. Bende küçük bir araştırma yaptım akademik kaynakları falan okudum sizede aktarayım korkutmak istemem ama bilginiz olur az çok ☺️ iri bebekte kanalda takılma olma ihtimali kafanın sıkışma ihtimali oluyormuş bu durumda nefes alma sıkıntısı oluyormuş veya anne doğuma olması gerektiği gibi destek olamadığı zamanlarda vakum kullanma durumu olabilirmiş omuz takılması sonucunda omuz kemiğinde kırık veya düşme olabilirmiş kırık 1 hafta 10 günde iyileşip omuz düşmesi sonucu uzun yıllar tedavi veya kolda kalıcı hasar ihtimali varmış bunlar bebekte olanlar ben daha fazla dayanamayıp bakmadım artık 🙈 annede yani bizde kesi atılsa bile kendiliğinden yırtık büyüyebilir makatla birleşme olabilir veya yırtık doğumhane şartlarında dikilemeyebilir ameliyathane ortamında yani ameliyatls onarılması gerekebilirmis tabi ki yırtık çok olunca kanama durumuda riskli oluyor bu yırtıklar sebebi ile ilerleyen zamanlarda fistül denilen durumlar ortaya cikabilirmis bunda da bu kadarına ulaşıp gözüm korktuğu için bıraktım 🙈 bunlar benim dayanabildigim yere kadar araştırıp bulduklarım tabi doktorunuza riskleri sorsanizda olur ben kendim bakınca daha iyi hissettiğim için baktım 🙈 hakkımızda hayırlısı ikisinde de kavuşma var inşallah saglikla kucağımiza alalım 🥰
Avantajı ise bebek olması gerekenden büyük olduğu için olası bir erken doğum ihtimalinde kendini daha rahat toparlar yoğun bakım süresi kısalar olması gereken gelişimden fazla ilerlemiş oluyor sonuçta ☺️