mervebuglemtkn doğum hakkında hiç okumadım amam bebekle ilgili size aletha solterin tüm kitaplarını, alice miller kitaplarını (alice miller çok alışılmış dışı ve çocuk yanlısıdır, okursanız önce 1 kitabını okuyup sizin topluma anne babaya bakış açınıza hitabına bir bakın derim) doğan cüceloğlu kitaplarını öneririm. Bunlar dırşında ilerleyen zamanlarda şımarık çocuk şehir efsanesi, köpek gibi büyütülmüş çocuk kitapları çok beğendiklerimden. Birde nihan kaya çok zıt gelir toplum yargı ve geleneklerine ama o da benim gibi bir alice miller hayranı olarak çok iyi kitaplar yazmış. Bunun dışında selçuk şirin in yeri ayrıdır bende. Alfie khon kitapları da kesinlikle tavsiyemdir. Kitap ismi tek tek yazmıyorum çünkü bu yazlar hep ama hep çocuk yanlısı her kitaplarında çocuk davranışının anlaşılmasını, çocukların mekanik bir tesisat olmadığına yalnızca duyguyla hareket ettiklerini ve yalnızca bedenlerinin beslenip büyütülmesinin bir işe yaramadığını, duygularının beslenmesi gerektiğini anlatırlar. Benim annelik serüvenimde en çok odaklandığım şey bağ odaklı ebeveynlik. Bu nedenle uyku eğitimleri, kalıp düzenler, ısrarla montessori aktiviteleri falan hiç yapmadığım şeyler oldu bu yoldada ışığım bu kitaplardı. Hep çocuğumu rehber seçtim her konuda. Kalpten bağlı kitabını da öneririm bu arada. Çok uzun oldu kusura bakmayın şimdiye kadar kitap isteyen 2. Post bu ve ben çok önemsiyorum okumayı o yüzden coşmuş olabilirim🙈