Selam kızlar 😇
Artık doğsun diye sabırsızlandıgım kızım dün aniden gelmeye karar vermiş şuan kucağimda 😍 en baştan başlıyım hikayemee bilgilenmek isteyenler için 😇 hamilelik döneminde bi sorun yaşamadım çok şükür 38.haftaya kadar geldim tek sorunum fazla kilolar oldu beni bu sıcaklarda aşırı rahatsız etti o yüzden yeni hamilelere yada kilo almaya başlamamış olanlara tavsiyem hamileyim diye yemeyin kilonuzu kontrol edin son zamanlarda çok rahatsız ediyo çünkü 😃 ben +20 kilo aldım bu arada 🤭 neyse geleyim doğumuma 😃 bir haftadır biraz ağrılarım oluyodu kasılmalarım başlamıştı bu arada normal doğum istiyodum yaptımda. Genel kontrolum vardı 38+0 da sabah erken randevuma gittimm doktor alttan muayene etti birden bebeğimiz geliyoor 3cm açılman var yatışını yapıyoruuumm diye sevinçli bi konuşma yaptı ben şook tabii 😀 sancım yoktu nst de bisey çıkmamıştı sadece arada kasilmalarım vardı düzensiz günde bir kaç defa. Biz her kontrole hazır gidiyoduk zaten her ihtimale karşı o yüzden hemen yatışım yapıldı odama çıktık eşimle birlikte. Ebeler gelmeye başladı hemşireler tekrar muayenem yapıldı suyumu patlattılar o esnada çok canım yanmadı ama doğum başladiktan sonra yapılan alttan muayeneler çok canımı yaktı. Özel hastanede olduğum için her gelen epidural istermisin ağrıya dayanamıyosan çok güzel rahatlık diye soruyodu ben biraz sancımı çekmek istedim belki dayanırım diye ama en son doktor gelip alttan muayenede canım çok yanınca sorduğum tek şey doğumda bunun kaç katı olucak ? Doktorda en az 10 katı diye cevap verdi 🙄😃 ve ben hemen epidural istedim çünkü daha en başta böyleyse ilerde hic dayanamıcaktım ve acı çekmek istemedimm. Bu arada dogum sanciları degil canımı yakan alttan muayeneler olduu 😒 neyse epidural icin anestezi uzmanı geldi iğnemi yaptı oda can yakmadı hiç korkulcak bişey degill. 10dk içinde bende ne ağrı kaldı ne bisey hafif uyuşukluk geldi bel çevreme kasiklarıma. Yarım saat sonra ebe geldi tekrar alttan bakmaya ve hiçbisey hissetmedim epiduralin şahaneliği başladı o esnada. Ben odaya 11de çıkmıştım 2 saat anca sancı çektim oda başlangıçtakilerii sadece sonrasında 17.00 da doğuma girdim. Epidural sayesinde açılma çok güzel ilerledii ben hic ağrı sızı çekmeden yatarak geçirdim o vakti. Doğumhanaye girdikten 20dk sonrada kızım dünyaya geldi 🥰🥰 bu arada epiduralde sadece sancı hissetmiyosunuz geri kalan herşeyi hissediyosunuz ıkındıgınızı bebeğinizi size ne yaptıklarını. Acı sancı çekmeden normal doğumla kızım bianda kucağıma verildii çok degisik güzel bi duyguyduu allah herkese yaşamayı nasip etsiin 😇😇 çok şükür ben kızıma kavuştum darısı bekleyen herkesin başına 🥰 sormak istediginiz varsa sorabilirsiniz yanımdaki bebekle ne kadar açıklayıcı yazdım bilmiyorum 😀 herkese hayırlı doğumlar 😍😍