Aslinda bu platformda 2.hamilelik surecindeyim 11 ay once dogum yaptim.Oglum 4 yil sonra asilama tup bebek denemelerinden sonra kendiliginden katildi aramiza🙏🏻🥰 cok guzel bir hamilelik sureci yasadim sikintisiz.ilk hareketini namazdayken hissetmistim hep sancim da namazda evde sakinken gelsin istiyordum.28 agustos sabahi 40+0 da sabah namazina uyandim nisanim geldi.geldigi gibi hafiften kasik sancilarim basladi.kahvaltida adetin uzerinde bir siddetle geliyordu.mide bulantisi kusma derken hemen hazirlanip ciktik 2 cm acikligim vardi eve geri donduk sancilarimi evde karsilamak istiyordum.o gun devamli plates topunda merdiven inip cikarken gecti agrim sadece kasiklarimda artiyordu.ertesi gun dayanilmaz olunca tekrar hastaneye gittik aciklik 4.5 cm di. Bu arada devamli nisanim geliyordu kahve renginde.yatisim yapildi geceye dogum olur demisti dr um.normal dogum icin hicbir sikinti gorulmuyor her sey yolundaydi.sanci sikligim ve siddetim cok ama acilmam azdi.aksam uzeri ebeler suyumu patlattilar. 6.5 ta kalan acilma tam acikliga ulasti agrim gunduzden beri belimde ve donusumlu kasilklardaydi.nihayetinde 41 saat sonra doguma alindim.iki gunluk ac kalmam ve sanci cekmem cok gucsuzlestrmisti ama zor da olsa kurtulmak icin catala cikabildim.bebegin saclari gozukuyor hadi gulcan sesleri ,benim duzenli ikinmalarim dedikleri gibi her sey yolundaydi ama sancilarim bir dengesizlik olusturuyordu iki sanci arasi dk basi artip kisalip tekrar artarak seyrediyordu. Dr um geldiginde hocam bebek karnimda sanki tas gibi sikisti soluma toplandi diye aglamaya basladim karnima masaj yapti itip bastirmaya basladi dr um ama yok gelmiyordu.tekrar bir cataldan indirildim sakinlestirilip comelerek kendimi toparladim.cok fazla kan kaybim olmustu.catala son gucumle cikip tekrar ikinmaya basladim bebek geliyor dediklerini hatirliyorum o sirada dr um kesi atip vakum denemis ama yok gelmiyor kurtarmayacak deyip sezaryene geciyoruz dedi dr um.dogumhanede 2 saat gecirmisim ameliyathnaye gecisimde saat gece 1.30 du tek hatirladigim genel yapacagiz spinali kaldiramazsin dedikleri.uyandigimda oglumu goremedim odamda.esim bebisin yanindaymis kuvoze alinmis oldu soylemiyorlar diye cok agladim ama gozetimdeydi saglik sikintisi olmadi cok sukur.43 saat suren bir dogum surecim oldu. Dr um odama geldiginde bu sekilde karsilastigi ilk gebesi oldugumu soyledi bebegim kanalda basini yamultmus sol omzuyla beraber.alamamalari o yuzdenmis ama ikinizde cok gucluydunuz ikinmalarin cok iyiydi bebegin kalp atislari hic dusmedi dedi.dr um esime dogumdan ciktigimda fazla zorlanma ikinma durumundan rahim ameliyati olabilecegimi soylemis ve kanlarim bankada hazir oldugunu.cok sukur kan degerlerim cok yuksekti dusus olsa da yeterliydi verilmedi.fakat 27 gunlukken oglumla tayin surecimiz oldu ve sehir degisikligi vs derken ben hep iyi olacagim iyilesecegim derken birseyler yolunda degildi.dogum sonrasi devamli duzensiz kanamalarim ve sancilarim oluyordu cok fazla dikisim vardi. 3 ay gecince bir sarkmam oldugunu farkettim oglum cok kucuktu ameliyat olamazdim.ek gidaya gecince kontrole baska bir dr da ciktim 6.ayda dr direk bana travmatik bir dogum atlattigimi benim rahim sarkmasi mi diye gittigim sarkmanin cok sukur idrar kesemden oldugunu ogrendim ve hic iyi toparlamamis dikislerim acikligim cok kalmis.hemen 2 gune ameliyat oldum sistosel,perinoplasti,labioplasti ayni anda. 1 ayda iyilestim toparladim kanamalarim bile kalmamisti.bebegimle kurtuldugumuz icin her gece sukrediyorum.oglum 11 aylik ve 10 haftalik gebeyim yine. Kardes istedigimiz gibi nasip etti Allah 🙏🏻 cok uzun oldu hakkinizi helal edin.doguda tek bir devlet hastnesi olan bir sehirde dogum yapmistim.su an batida idrar kesem icin ameliyat eden dr um da dogumum olacak ☺️ hepinize saglikli hayirli dogumlar diliyorum 🙏🏻