Arkadaşlar merhaba 25 temmuz pazar günü hiç ağrım sızım yokken biranda 15:30 da suyum geldi öncesinde 12-13 gibi uyandım güzelce kahvaltımı yaptım evi toplamıştım sonra bi duşa gireyim dedim duştan çıktım giyindim çok sıcak bişey hissettim akıntı zannettim tuvalete oturdum bi anda suyum boşaldı sarı-kahverengi renkteydi boşalırken belimde bi ağrı hissettim sonra biraz durunca eşimi aradım çarşıya kadar gitmişti hemen geldi giyindik ve çıktık yola yaklaşık 40 dakika sürüyordu yol acile geldik nstde bağladılar ara ara sancı giriyordu bana sonra doktor hanım geldi ultrason da muayene etti açıklığıma baktı 1 cm di ama rahmin incelmiş güzel dedi yatış verdi saat 18:00 gibi doğumhane odasına girdim yanıma kimseyi almadılar tektim ve sürekli sancılarım oluyordu sonra hemşire geldi yat bakalım dedi serum bağladı bana ama ne serumuydu hiç bilgim yok onu bağladıktan sonra daha sık ağrılarım oldu ve gerçekten dayanılmazdı arkadaşlar doğum o kadar da kolay bişey değilmiş ama hep sakin kaldım bi şekilde çıkıcak dedim ailemle mesajlaştım eşimle mesajlaştım mide bulantısı yaşadım 1-2 saat sonra muayene ettiler 5 cm olmuştu saat 21:30 gibi açılmam 7 cmdi ve artık iyice dayanamıyordum çocuğun kafasını aşağıda hissediyordum resmen kemiklerim acıyordu sancı girince dönemiyldum bile saat 22:00 de gelip iğne vurdu ebe bana ağrı kesici dedi buscopan bebeği daha güzel itmeni sağlar falan dedi sonra birden daha çok ağrım oldu ve ben bağırıyordum hemşire gelip bağırma nefes al ver bağırmak yok dedi ama o an elde değil arkadaşlar bağırıp duruyordum ıkınma isteğim oluyordu sonra 22:20 gibi ebeler geldi artık başlıyoruz dedi hazırlık yaptılar ben 22:30 gibi ilk ıkınmamı yaptım ve ebeye ben yapamıycam yapamıyorum nasıl olucak dedim oda buraya kadar sabrettin olur mu öyle dedi beni rahatlatmaya çalıştı sonra 2-3 kere daha denedim ıkındım ama olmadı yapamadım gücüm yoktu ve dudaklarım kabuk olmuştu artık daha sonra bi kere ıkındım bu sefer geri kaçtı sonra karnıma ebe bastırdı ve ben morarana kadar ıkındım ve çıktı bebeğim tir tir titriyordum aşırı terlemiştim hemen çocuk doktoruna verdiler biraz kakasını yemiş oğlum ve son anda birazcık oksijensiz kalmış hortumla yediği kakayı çıkardılar ve kontrol yaptılar bi sıkıntı yoktu sonra bana dikiş attılar iğne vurdular hissetmiyosunuz ama yinede acıyor ebe çok sabırlısın dedi hep sakin kaldım dikişten sonra annemi içeri aldılar sonra bebeğimi emzirdim sütüm geldi allahtan daha sonra aşağı kontrol ettiler elini soktu pıhtıları çıkardı kızlar acıyor acımıyo değil ama allah sabrını veriyor daha sonra sıkıntı çıkmadı çişimi yaptım çorbamı içtim bebeğimi tekrar kontrol edip yukarı odamıza çıktık ebeye kaç dikişim var dedim söylemedi çok az dedi ilk doğuma göre çok iyiydi dedi şuan oram yanıyor acıyor ama çişimi kakamı rahatlıkla yapabildim çok zordu ama allah herkese kolaylığını hissettirsin şuan bebeğim yanında mışıl mışıl uyuyor ve babasına benziyor 😂😂 3400 kg doğdu bebeğim şehir hastanesinde doğum yaptım
Tavsiyeler
- yaz günü diye battaniye koymamazlık yapmayın ince bi battaniyede olsa koyun
- yanınıza 3-4 takım muhakkak pijama alın benim odaya çıktıktan sonra alt üst pijama giy dediler doğum esnasındada dize kadar gecelik giydim
- hastane depend takma bebek bezi tak dediler ama ben kanamam olduğu için depend taktım yinede
- Muhakkak sakin kalın bi şekilde çıkacak deyin bol bol dua edin ve dua isteyin
- meryem ana otunu bulamadım birinden istedim onunlada görüşemedik alamadım
- Açılmam kolay olsun diye hamilelik boyunca egzersiz yapmadım ama son hafta bol bol gezdim denize girdim
- birde hiç ağrım sancım olmadı o hafta daha öncesinde vardı ama geçmişti biranda suyum geldi ve oldu
- allah herkese bebeğini kucağına almayı nasip etsin zordu ama benim oldu🙏🏻