16 Temmuz sabahı 40+0 da kontrolümüze doktorumuza gittiğimde doktorum suyumun azaldığını( geldiğini anlamamak imkansız denilen su bende sızıntı şeklinde geldiği için fark edememişim🙄), Nst de kendi sancılarımın da hafif hafif yokladığını ve çatı muayenemde açıklığımın 1 cm olduğunu söyledi. Eve geçip duş alıp, çantamı alarak 2 saat içinde hastaneye geçmemi suni sancıyla kendi sancılarımı destekleyerek doğumu başlatacağını söyledi. Öğlen 12de hastaneye yatışım yapıldı. Suni sancı verildiğinde son derece iyi olan ben saat 4 olduğunda artık sancıları kaldıramaz olmuştum. Ve daha öncesinde doktorumla konuştuğum gibi dayanamadığın noktada epidurale başvuracaktık. Ben dayanamıyoruuuum diye ağlayıp epidural için ebeme yalvarmaya başladım ama nasıl ağlamak önümü göremiyorum ağlamaktan. O arada doktorumla ebem iletişime geçerek epidural için anestezi uzmanını çağırdılar. Ama oda ne anestezi uzmanı Plt denilen kan değerimin düşük olduğunu ve epidural veremeyeceğini, benim hayati riskim olabileceğini söyledi. O ara doktorum geldi ve bebeğin başının çok güzel baskı yaptığını, açıklığımın 4cm’e ulaştığını bu kadar acı çektikten sonra sezeryan olursam yaşayabileceğim pişmanlıktan bahsetti . Ama o kadar acı çekiyordum ki sadece ‘anne ben nasıl yapıcam anne, nasıl dayanıcam anne’ diye gezindiğimi odada ordan oraya gezindiğimi hatırlıyorum. Doktoruma inancım tam olduğu için tamam dedim dayanıcam. 4cm’den sonra epidural vuramıyoruz ama sana morfin vurucaz diyerek bana bi iğne yaptılar. Bende sanıyorum ki morfin acılarım hafiflicek oda neymiş suni sancı ama yüksek dozlu açılma hızlandırıcı 😄 sonrasında ebem beni duşa soktu ve başladık pilates topuyla cebelleşmeye. Ama sancılar o kadar sık gelmeye başladı ki o arada yaşadıklarım film sahnesi gibi bende kesit kesit var. Sadece anneme sürekli anne geliyo yine sancı geliyo nolur masaj yap dediğimi hatırlıyorum. Tabi o arada annem ağlıyo ben ağlıyorum 😢 sonra saat 8de ebem bana tekrar açıklık muayenesi yaparak seni doğuma alıyoruz dedi. Saat 20.05′te girdiğim doğumhanede 20.13′te kucağıma sıcacık bir melek koydular. Ve o zamana kadar doğuma eşim olmadan gitmem diyen ben tepemde duran eşimi hatırlamıyorum bile 😂 oda girmiş doğuma ama o kadar hızlı geçti ki ben bana söylediği hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Doğumda tek hatırladığım tam doktorumun kesi açmak için makası eline aldığında yaaa kescek misin dediğim. Doktorumda tamam hadi kesmiyorum sana bi şans daha veriyorum demesi. Ve şansla tüm gayretimi kullanarak ıkınarak kesisiz sadece 4dikişle doğumu atlattım. Oda bana oğlumun gelişinin bedeli oldu 😊 benim normal doğum sürecim bu şekilde geçti. Allah doğum yolunda kimseyi bekletmesin, yardımcısı olsun😊 varsa sorularınız cevaplayabilirim 😍