mom- Evet normal doğuran güzel anneler var mı biz doğuma girecek olanlara olmazsa olmaz dediğiniz tavsiyeleriniz ☺️⏳
Sisi mom- merhabalar ilk doğumumda sancım hafif hafif başladığında 17 kat merdiven inip çıkmıştım sancımlarım aaat başı geliyordu 20 dkya düştü baya hızlandırmıştı. Onun dışında ilişki squat özellikle çok faydalı hurma yürüyüş sıcak suyla bel bölgesine duş birde abese suresi ve inşikak suresi kolay doğım için ben çok faydasını gördüm elhamdulillah 2.5 saatte kızımı kucağıma aldım 🥰
Ask_hosmus mom- emeklemek, deve yürüyüşü(popo havada), ördek yürüyüşü, ilişki, normal insan yürüyüşü🤭😂, merdiven, perine masajı(ben yapmadım ama), valla bu kadar bunlar doktorumun dedikleri 😂😂
Aucrn mom- Doğum yapmadım ama pilates yapıyorum. Yürüyüş ve yogayı özellikle önerdi doktorum. Kegel egzersizlerini de deneyebilirsiniz. Pelvik esnetiyor. Doğumunuza zaman varsa bazı yoga gruplarında ebeler doğumda rahatlatıcı ve kolaylaştırıcı hareketler öğretiyor bilginiz olsun. Mutlu sağlıklı doğumlarınız olsun. 😊
bircivcivannesi Sisi 17 kat gökdelen mi çıktın kız 🙈 teşekkürler bu arada tavsiyeler için ben de uyguluycam 40. haftaya 2 gün var
Selma33 mom- canım 23 Temmuz gece 2 de yaptım çok şükür 🙏 kolay oldu darısı basına ve mutlaka bol hareket yürüyüş inan ben doğuma girmedem 4 saat önce evimin perdelerini yıkayıp astım
ArzuDerinD Ask_hosmus ilişki derken ilk defa duyuyorum 😳 bende ssvd istiyorum inşallah nasipse diğerlerini duydumda ilk defa bu postta ilişki gördüm gerçekten işe yarıyor mu
Wishuponastar Bol yürüyüş öneriliyor. Bir de bacak açıp oturma kalkma gibi hareketler var. Ben onları yapmayı planlıyorum. Doktoruma soracağım ne zaman başlamam gerekir diye ama her anne adayına farklı cevap verilir sanırım.
Esra_80 Wishuponastar mutlaka deneyin bunu günde 3-4 sefer fırsat buldukça oturup kalkmayı ben son aylar yaptım çok şükür 🙏🏻 normal doğum yaptım ☺️Üstelik 18 kilo alarak doğumda 🥲
Sisi Gizemis ben son ayımda fırsat buldukça doğuma kadar tüm sureyi ookudum canım günde 1 kere bile olsa somra da sancı çekerken sadece sümmessebile yessarahu dedim birde yedi uyurların ismini arapça bi kağıda yazıp doğurana kadat elimde tutmuştum
mom- b_e_b_e perine çok faydalı diyorlarda ben kendime basıl uygulayacağım onu bilemiyorum eşimdende isteyemem utanırım ya 😢
b_e_b_e mom- valla bende utanırım sanırım o haftalara gelmedim daha ama kendim yapmaya çalışırım sanırım
aylul0 mom- korkulacak hiçbir şeyi yok gerçekten abartıldığı kadar bir şey değil, baş parmağıma zeytinyağı sürüp içine masaj yapıyordum yukarıdan aşağıya doğru, işaret ve orta parmağımla da dış kısmına masaj yapıyordum yani korkulacak bir şeyi yok ki, ilişkide canınız acımıyorsa bunda da acımaz ayrıca evet faydası var. Ben hep yaptım ama benim bebiş doğarken kafası ve eli beraber geldiği için yırtık oldu, doktoruma yırtık olmasın diye perine yapıyordum bir de boşuna yaptım dediğimde iyi ki yapmışsın yoksa daha fazla yırtığın olurdu ve dikişlerin derin olurdu dedi
mom- kizannesiiii meryem ana otu var hemde kutsal topraklardan gelmiş ama doğum anında hastanede mi koysam suya yoksa evde suyum gelince mi koysam bilemedim birde dua falan okunuyormuş hangi dualar okunuyor bilginiz var mıdır
Wishuponastar kizannesiiii Meryem ana otunun çayını mı içmeliyiz sancı başladığında? Siz kaç saatte doğum yaptınız acaba?