Zelahannesi ilk gebeligimde tansiyon problemi yaşadım . Tansiyonum yüksekti hep 31 alfamet ve vitamin ilaçları ile 38+3 de doğum yaptım . Biraz şans oldu benim için çok sıkı takip edilmedim , şeker yüklemesi bile yapmamıştı doktorum ki bence sekerim vardı ozmn . Bu sefer ilk gebeligimde yüksek tansiyon problemi de yaşayınca 32 alfamet +1 coraspirin ile 12 haftadan beri devam ediyoruz şuan 36+4 düm. Bu gebeligimde hem protein kaçağı hemde gebelik şekeri eklendi . 26 . Haftadan beri 3 günde kontrol şeklinde iki kez haftada nst ve haftalık kilo takibi ile bu zamana gelebildim. Sıkı diyet uyguladım hem şekersiz hem tuzsuz beslendim . 37+0 da doğuma gireceğim . İlk gebelikte yaşayan ikincidede büyük olasılıkla yaşıyormuş kendimden tecrübe ettim aynı zamanda okuduğum kadarıyla. Öncelikle gerçekten iyi bir doktor seçilmeli , beslenmeye dikkat edilmeli özellikle tuz minimuma inmeli, ilaçlar düzenli alınmalı. Bu dönem de benimde korkularım çok yoğun oldu doktoruma güvenmem beni çok rahatlattı. Salı günü yatış yapacağım preeklampsi+gebelik şekeri olduğundan ve bebek doğunca sıkıntı yaşamaması için ciğer geliştirici tek doz vurulacagim ve 12 saat magnezyum serum şeklinde alacağım Çarşamba günü ise doğum olacak. Doğumdan sonrada 24 saat magnezyum gidecek. Bazıları 37 de ciğer gelişim tamamlanıyor desede yaşadığım rahatsızlıklardan dolayı sıkıntı yaşamamak adına ciğer geliştirici vurmayi uygun gordu doktorum. Ciğer geliştirici iğneler tansiyonu yukselttikleri için gözetim altında olacağım iğneyi.