Sahin1 Herkese hayırlı günler. 21+6 dayım bugün ayrıntılıya girdim. Burun kemiğini 5.1 mm ölçtü 6mm en az olması lazım dedi başka herhangi bir şey görmedi… ama içim çıktı ağlamaktan fetal DNA önerdi… çok korkuyorum gerçekten 2li testimde temizdi orda pozisyondan dolayı burun kemiği ölçümü yapılamamıştı… aldırmayı düşünmüyorum asla ama içim içimi yiyor. Sadece burun kemiği için telaşlanmalımıyım???
co2041 Sahin1 benim de 21.haftada detaylı ultrasonda 5.75mm çıktı 6 dan az olduğu için down sendromu ihtimali olabileceğini fetal DNA testini önerdi radyolog. Ama başka hiç bir sorun yoktu. Kendi takipli olduğum doktoruma danıştım başka hiçbir sorun olmadığı için değer de aşırı az değil sorun görmedim ben dedi bu yüzden test yaptırmadım. Seni çok iyi anlıyorum. Günlerce haftalarca ağladım kendimi kahrettim. Şimdi 30.haftaya girmek üzereyim hala aklımın bi ucunda var acaba mı diye düşünürken buluyorum kendimi. O yüzden imkanın varsa testi yaptır için rahat etsin sürekli bu düşünceyle yaşamak zor.. İnşaallah bir sorun yoktur Allah hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin 🤍
Gdizmen @Sahin1 benim de detaylida burum kemigi 6,33mm cikmisti perinatolog benm ve esimin burnuna bakti genetik olarK kucuk burunlu olacak buyuk ihtimalle dedi 3-4mm bizim icin anomali nedeni olabilir dedi sizinki de cok kucuk degilmis bence icinizi ferah tutun baska bir sikinti yoksa
co2041 Gdizmen ben de yeğenlerim eşimin yeğenleri hep fındık burunlu dedim ama gittiğim radyolog bana burun küçüklüğüyle burun kemiği uzunluğunun alakası yok dedi @Sahin1
Onur21 İçinizi ferah tutun inşallah bi sıkıntı olmaz,çok zor bana detaylıda bi şey demediği halde bende sağlıklı olacak mı diye endişeleniyorum Allah yardımcımız olsun,olumsuz düşünmemeye çalış bol bol dua et