Ilkayy Şekerim çok Yüksek çıktı doktoruma resim attım sonucu yüksek baya dedi 3 beyazı kes dedi. Başka nababilirim kızlar şeker yüklmesi yapıldı bugün
Merkun Ilkayy meyveyide fazla tüketme. Bir porsiyonu geçmemeye. Karpuz kavun kesinlikle yasak demişti bana doktorum şeker oranı çok yüksek olduğu için. Yaban mersini, çilek ahududu bunları tüketmeye çalış
Seda_nrr Ilkayy meyveden uzak durmanız gerekiyor yani adet hesabı yemelisiniz ♥️ Meyvede çok şeker yapıyor
Gizemnurrr Ilkayy sadece üç beyaz degil mısır,patates, pişmiş havuç,karpuz,kavun, paketli tüm gıdalar bana ekmek olarak halk ekmekte satılan ekşi mayalı tam buğday ekmeğini önermişti doktor
Symust Ilkayy baya yüksek çıkmış şekerin benim 75 Li şeker yüklemesi yapıldı açlık 94 tokluk ilk saat 194 ikinci saat 178 çıktı doktorum hemen dahiliye yönlendirdi dahiliye de endokrine yönlendirdi ilk hafta her öğünden önce ve her öğünden 1 saat sonra şekerimi ölçtüm pazartesi tekrar endokrine gidicem bakalım ne diyecek endokrin diyetisyene de yönlendirdi diyette yapmam lazım ama onu pek beceremiyorum
Yenianneadayi2208 Ilkayy baya yüksek çıkmış Doktorunuza söyleyin endokrinolojiye sevk etsin sizi muhtemelen o da diyetisyene yönlendirecektir. Bu değerle diyet eşliğinde 1 2 hafta takip edilirsiniz. Değerler düzelirse doğuma kadar diyet yapmanız lazım ama ki diyete rağmen yüksek olursa diyet+insülin eşliğinde devam edersiniz. Zaman kaybetmeyin şeker gebelikte sıkıntı.. Ben haseki endokrinolojiye gidiyorum Özlem hanım a. Muhteşem bir doktor tavsiye ederim. Ben kendisine hem tiroit hemde şeker için gidiyorum. size konum olarak uyuyorsa muhakkak doktoru deneyin. İlk randevuda sonra da hamile olduğunuzdan randevusuz gidebiliyorsunuz. Kabul ediyor o şekilde, zaten kaşeli kağıt veriyor
Seda_nrr Ilkayy tabiii olabilir canım özellikle akşam yenilen meyve zararlı yani şekeri olmayan insanında yükseltir.Ben mesela karpuzu çok fazla tüketiyordum 3.ayımdan beri bebeğin suyu fazla çıktı şeker testi yaptık şeker çıkmadı sonra doktor sen yinede diyet yap hamur işinden tatlıdan uzak dur dedi bende diyete başlayınca karpuzu azalttım diğer besinleri dikkatli tükettim iki hafta önce gittiğimde bebeğin suyu normale binmiş dedi ve 3 hafta dikkat ettim sadece sordum doktorada karpuzu kestim hocam etkisi varmıdır diye tabi direk şeker dedi :)
Basceldan Ilkayy uc beyaZi kesmekle hemen maalesef seker dusmuyor benimki de sinirdaydi ve uc aydir diyetisyenle diyet yaparak gidiyoruz birde ölcum yapiyorum hergun ve gecmeyenler var burda insulin baslaniyor sonuclarinizi alip ya dahiliyeye ya endokoline yada diyetisyene gidin bebek icin en onemli sey seker…
Ilkayy Basceldan ayın 3 ünde dahliye doktoruna gidicem troit var bende her ay dahliye ye gidip kan veriyorum şekerimede baksınlar
bahtnurr1 Kızlar şeker yüksek çıkınca birileri daha önceki postlarda erken alıyorlar doğuma diyorlar doğruluğu nedir ve ne kadar erken bilgisi olan var mı
Minigimyolda bahtnurr1 Gebelik şekerim var insülin kullanıyorum ama şeker bebeği etkilemiyor suyu normal kilosu biraz önde ama onun da normal olduğunu söyledi 38+5 te sezeryanla alacak normal doğumda bazı riskler var dedi solunum sıkıntısı gibi o yüzden sezeryan öneriyorum dedi ve ben bebeğimi riske atmmak için sezeryan için gün aldım bebeği etkilemediği sürece erken alınmıyor
Seda_nrr Ilkayy işte meyvelerin hepsine dikkatli olun siz 🥰 akşamları tüketmemeye çalışın nefsinizi körleyin :)
Girayseda Ilkayy doktorum diyetisyene gönderdirdi beni diyet uyguluyorum ara öğünlerde bir meyvenin yanında süt yada ayran veya yoğurtla tüketin şekeri dengeliyor Şeker yükleme makinesine aldım evde takip etmem gerektiğini söyledi
C-g-l-a Ilkayy ikinci 75 mg yaptırmadi mi doktorunuz benim ilki 50 mg yüksek çıktı bugün 75 mg yaptık bakalım inşallah güzel cikar 🤲 diyet yapcaksiniz sordum bnde bugün diyet ve 10 gün sabah akşam ölçüm diyete rağmen düşme olmazsa İnsülin tedavisi uygulanır dedi
Nundiyebiri Minigimyolda Muhtemelen özel hastanede olacaksınız ben şuan 40. Haftaya girdim tam 20 haftadır gebelik şekeri var aynı şekilde çift insülin kullanıyorum neden özel hastaneler etkilenmemiş bebeklerde bile gebelik şekeri olan bütün hastaları sezeryan yapıyor anlamıyorum