Sadece_anne Selam kızlar ❤ Bir kızım var ismi umare şimdi oğluma hamileyim 23+0 bugün, kızıma daha hamile bile değilken ismini koymuştum kesindi yani ama yok oğlana isim beğenemiyorum ciddi ciddi yani. Evet bakiyorum çokta güzel isimler ama iş kendime gelince içime sinmiyor anlamadım.. Islama uygun özellikle erkek sahabe ismi olsun istiyorum aklımda; Ubeyde (şuan bu olacak gibi olan isim) Zeyd Ömer hattab Usame Yani bu isimler geliyor eşimle aklimiza sizde birşeyler soyleyin ya inanın düşünmekten yoruldum :) ıslama uygun dinen caiz olan hoş isimler uçuk kaçık olması şart değil hatta sakin yalın isimler tercihim. Fikirlerinizi alabilir miyim?
3506 Sadece_anne Peygamberimizin Mustafa isminden daha güzel isim gelmiyor aklıma, bir de ikinci isim olarak Mustafa Furkan harika olur 🤲🏻🧿♥️ Başka başka derseniz çok hoş isimler var; Samet, Miraç, Talha, Yunus Emre gibi..
Aylin2011 Bernabadeberra bende birine Mustafa diğerine Ömer diye düşündük hayırlısıyla doğsunlar inşallah
2bebek3gebelik Kesinlikle yanlış anlaşılmasın aklıma geldiği için söylüyorum çocuklar acımasız olabiliyor malesef Ubeyde Zübeyde gibi dalga geçebilirler öyle aklıma geldi seninle de paylaşmak istedim en güzel sahabe ismi Ömer Ali Talha ayrıca olarak Furkan Taha Yasin Yasir aklıma bunlar geldi aklının köşesinde dursun
Mercimegim4 Sadece_anne kuşakları o kadar farklı olacak ki bu isimler söylemesi zor ağır isimler siz bilirsiniz tabisiii❤️😍
Clkcn1453 Sadece_anne MUHAMMED ZAHiD koyabilirsiniz. Zahid dunyayla işi olmayan manevi duyguları olan ilim le ugrasan demek. Oglumun adı AKIF ENSAR Akifte itikafa giren ilimle ugrasan demek hafız olmasi için koyduk. ENSAR da yardımsever merhametli olsun diye koyduk.
Sadece_anne Clkcn1453 Muhammed eşimin ismi :) zahid güzel ama bilemedin bana agir bir insani cagristirdi 🤭
Annecik_ Sadece_anne yanlış anlamazsanız yine islama uygun isimler seçin ancak seçtiğiniz isimler bana ağır geldi. Hem söylenişleri çok zor, hem de yaşıtları arasında nadir duyulan isimlerden olacak. Nacizane tavsiyem, Ömer, Bekir, Osman, Talha gibi daha sık koyulan isimlerden seçmeniz olacaktır. Öğretmenim ben de sınıfta çok farklı isimleri çocuklar söylemekte çok zorlanıyor ve arkadaşları tarafından isimler söylenmeyen çocuklar da üzülebiliyorlar. İslami isimler konusunda çok bilgim olmadığı için de ben çok sık kullanılanları yazdım siz güzel bir isim bulursunuz elbet
Sadece_anne Annecik_ Yok estağfurullah neden yanlis anlayayim elbette fikrinizi soyleyin teşekkür ederim naifliğiniz için ❤ ama bizim çevremizde bizler gibi insanlar yani yadirgama olmaz Allahın izniyle ve farkli isimlere açığım ama tuhaf cidden böyle ne yapsam sanki zorlama gibi olacak sanki, sonra pişman olmak istemiyorum.
Annecik_ Sadece_anne rica ederim tabiki herkes kendi yaşantısına göre benimkiler ise Ateş ve Toprak mesela . Ama ne bileyim hani okula gidince farklı çevreden çok çocuk olacak, bizler büyüdüğümüzde her şeyin farkındayız da işte çocuklara laf anlatmak zor. O yüzden Talha çok var sınıfımda, bu aralar sık konulmuş. Zeyd duydum ama Türkçe değil ya kelime ondan biraz hecelemede zorlanıyorlar. İslama uygun koymak istesem işte Ömer, Bekir, Kerim koymak isterdim. Ondan yani daha zaman varsa elbet düşünürsünüz
gbyalcin Sadece_anne yanlış alamazsanız ben de öğretmenim ve gerçekten hanımefendinin dediği gibi oluyor. Bir de çocuklar çok acımasız olabiliyor bazı konularda, dalga geçip çocuğunuzu üzebilirler. Çevreniz yadırgamaz, okula gittiği zaman sınıf arkadaşları falan hepsi çevreniz gibi olmaz çocuk zorluk çekmesin yazık. Kulakları çınlasın üniversitede huzeyfe diye sınıf arkadaşım vardı, koca koca insanlar onunla bile dalga geçerdi. O yüzden iyi düşünün bence 😊