TugcEsila Merhaba hamiş annişler 🙋🏻♀️ çatı darlığı olup normal dogum yapan varmı acaba ? Bugün alttan muayene oldum catın dar ama arkası esnek denenebilir normal dogum dedi doktorum buarada acıklık yok catı muayenesi yapıldığında açıklık başlayabilirmi? 🤷🏻♀️
tomurcukannesi Ya bence vardır. Eskiden çatı darlığı vs yokmuydu yani herkes normal doğuruyomuş bi şekilde. Sadece daha zorlu daha acılı daha uzun süreli oluyodur heralde.. ama tabi günümüz şartlarında riske etmeye gerek var mı bilemiyorum..
TugcEsila tomurcukannesi son care gerektiginde sezeryan olsn diye düsündüm hep ama normal olsun diye istedm gebelik basindan beri.
Fth Banada ilk gebeliğimdeçatın dar demişti dr kesin fazla olur ama yaparsın demişti çok şükür normal doğurdum dikişim vardı ama çok değildi inşallah seninkide olur sağlıkla kavuşursun🤲🏻tekrar normal yapmak istiyorum inşallah bizde şimdi 33 haftalığız önceki normal olduğu halde kucağıma almadan nasıl olacağını bilemeyiz çünkü her doğum farklıdır ve kendine özeldir ☺️
TugcEsila Fth hayırlısı canim bende gebelik basindan beri normal dogum diye düsundm durdum ama tahminde ediyrdum dar diyebilecegi secenegi 🙈 cati muayenesi sonrasi kanamaniz oldumu hic ?
tomurcukannesi TugcEsila yani doktorunuza güvenmenize bağlı bence. Önceliği sezaryen olan bir doktorsa çatın dar normal yapamazsın diyebilir direk. Ama normal doğumda ısrarcıysanız normal doğum önceliği olan bi doktora görünüp son kararınızı verebilirsiniz☺️
TugcEsila tomurcukannesi yok hemen sezeryan yanlısı degil doktorum o konuda skntı olmayacagnı düsünüyorm deneyebilirz demesi bile yetti ama merak ettim yapan varmi diye.
Fth TugcEsila TugcEsila hayır kanamam olmadı sanırım oda doktorunuzun yanında rahat hissetmenize bağlı ☺️İkinci gebeliktedr yapılırmı çatı muayenesi bilmiyorum 🤷🏻♀️ eski doktoruma gidiyorum tekrar yaparmı acaba 🤔