Demirtass12 Arkadaşlar merhaba ben çok yoğun idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum acildeki doktor bana CEC 1000 mg verdi sabah akşam kullanmam için ama antibiyotik kullandığımdan beri bebeğin hareketlerini hissetmiyorum şehir dışındayım acile gidemiyorum bir bilginiz var mı ?
[silindi] Demirtass12 canm şaka mı bu senin bu bahsettiğim ilaç çok ağır bı antibiyotik kulak iltihabında kullaniyordum bunu sürekli hamile kaldığımdan beri yasak kesinlikle kullanamıyorum doktorum yazamadi bu ilacı bana nasıl yazar bunu sana şaka mı ya binlik bide
Alpmetecan marysmom her insan aynı degil herkesin kullandığı agument oğlumu yoğun bakımlk ediyor , bazen doktor da biliyor olayı ondan verdi demeyin çünkü her insan bir değil, inşallah kötü bişey yoktur bı doktora görünse keşke
Esps_ Demirtass12 merhaba, bende idrar yolu enfeksiyonu İçin kullanıyorum. Hareketlerinde azalma oluyor. Bebeğinizin sevdiği bişeyleri yiyip sol tarafınıza yatıp bekleyin
Esps_ Demirtass12 largopen , alfoxil, zinnat ve cefaks kullandım hepsinde hareklerini çok azalmıştı. Antibiyotik biter bitmez eski haline dönmüştü. Size ne için verdiler
Esps_ Demirtass12 ne için verdiler derken hamilelikle alakalı ilacın içinde neler yazıyor? Sonuçta doktor hamile olduğunuzu biliyor
BabyYoda Demirtass12 Kuyruk sokumu iltihabından mahvoldum ve doktor artık çok mecbur kalındığı için 350 mg antibiyotik verdi. Bunun için de 2 farklı branş gördü beni. 1000 mg çok yüksek değil mi ? Tabiki doktor değiliz asla bilemeyiz doktorunuz da size bunu uygun gördüyse bir bildiği vardır ama içinizin rahat etmesi için bir doktora görünmenizde fayda var…
Demirtass12 BabyYoda kendi doktorum ilacı onayladı zaten yarın döneceğim ist ozaman gideceğim acil olduğum yerden 2 saat uzaklıkta bebeğimi görmeye gidemiyorum burdan ilaçta gerçekten çok iyi geldi ama bebeğimin hareketlerinde azalma hissetmeye başladım içtimden beri
Demirtass12 Esps_ çok yoğun bir idrar yolu enfeksiyonum var ayrıca crp de yüksek çıktı grip gibiydim oyüzden verdi memleketteyim burdaki acildeki doktor yazdı kendi doktorumada reçeteyi attım olur dedi bir sorun olmaz dedi int B kategorisinde olduğı ve gebelşkte güvenle kullanılacağı yazıyor ve cidden 2. Kullanımda herşeyimi kesti ama çok hareketli olan bebeğimin hareketlerini azaldı sadece yattığım an çok az hissetöeye başladım
kmslksrr Demirtass12 hamilelerde 1000mg lık antibiyotik yerine genelde Aksef 500 mg gbi ilaç yazılırz.Doktorunuza sordunuz mu acilden bu ilaç verildi kullanayım diye
Esps_ Demirtass12 kendi doktorunuzda onayı verdikten sonra bir sıkıntı yoktur. Ben 4 kere idrar yolu enfeksiyonu yaşadım her antibiyotiğe başladığımda hareketlerinde ciddi bir biçimde azalma hissettim çok korktum sürekli kalp atışını dinlemek için hastaneye gittim sizi çok iyi anlıyorum şuanda çok korkuyorsunuzdur kafaya taktığımız zaman hareketleri sanki daha da azalıyor. Sevdiği bişeyleri yiyip sol tarafınıza uzanın en azından bir iki hareketinde içiniz rahatlar 🙏🏻 İnşallah herşey yolundadır sağlıklarıyla alalım bebişlerimizi kucaklarımıza 🙏🏻
Demirtass12 Esps_ ama şuan burda arkadaşların yazdığı ile psikolojim bozuldu inanın ilaç iyi gelmesine rağmen bırakacağım sanırım anlamadım 2 kadın doğum doktoruda bunun zararlı olabileceğini düşünmeden hareket edebilir mi ? Bebeğim gün içinde hiç durmazdı sürekli tekme atardı hissederdim şimdi sadece yatınca oynadığını hissediyorum okadar çok korkuyorum
BabyYoda Demirtass12 Bakın biz asla bir doktor değiliz lütfen siz de korkmayın. Sonuçta doktorunuz sizi ve bebeğinizi riske atacak bir ilacı vermez size. Belki büyüme atağına girmiştir bebeğiniz hareketleri bu yüzden azalmıştır kaç haftalıktınız ?
zizi1985 Demirtass12 doktorunuza sormadan bırakmayın antibiyotiklere daha da direnc kazanır bakteriler ve bırdaha kullanmak zorunda kalırsınız.Dr lar verıyorsa vardır bır bıldıkleri.Burada ınsanlar kulaktan dolna bilgileri soyluyorlar.Yarın dr a gıdınce sorarsınız kafanız rahatlsr.Iltıhap bebek ıcın daha tehlıkelı
Esps_ Demirtass12 doktorunuza sormadan sakın bırakmayın. İdrar yolu enfeksiyonunun bebeğe zararı var. Erken doğuma bile yol açabiliyor. Doktorunuza danışın bizler doktor değiliz sonuçta. Ben 4 kere enfeksiyon yaşadım 1 hafta sonra tekrarlıcam testi ama 4 antibiyotik kullandığımda da hareketlerinde azalma oldu. Sürekli doktorumla iletişim halindeydim hatta steteskop alıp kalp atışını hastaneye gitmediğim zamanlar evde kendim dinlemeye çalışıyordum. Çok evhamlı birisiyim hastaneden çıkmamıştım ilk antibiyotik kullanımımda ama çok şükür bişey olmadı 🙏🏻