Deryaderinn Kızlar merhaba dogum parası denilen SGK tarafindan yatırılan bir para varmış ,şartları ne acaba ne kadar oluyo nereye başvuru yapılıyor bilginiz var mı
bebegim04 Deryaderinn son 1 yıl içerisinde 90 gün SGK lı olmanız lazım. Nekadar olduğunu bende bilmiyorum 23 gün önce çıktım doğum iznine daha hiçbiryrrde görünmüyor doğumdan sonra görünecekmiş e devlette felan sanırım
-derya-anne- Deryaderinn 2 buçuk yıl önce kızımda benim evraklarımı başvurumu hastane yapmıştı canım şimdi nasıldır bilmiyorum ama bende yakında doğum yapicam birkaç günüm kaldı ilk çocuğa 2 nicik sene önce 300 lira doğum parası 100 lirada emzirme parası almıştım ben
minnakannesi1 Deryaderinn ben 2017 senesinde almıştım 32 haftalikken izne ayrıldım muhasebemden sgkya izne ayrıldığıma dair bildirim yapıldı daha sonra doğu yaptığım gün tekrR muhasebeme bilgi verildi ve 1 2 ay içinde paramı aldim e devletten paranızın yatıp yatmadigini takip edebilirsiniz
marbling10 Deryaderinn dediğiniz iş göremezlik parası ise zaten siz rapor alınca maaşınız yatmayacak. Onu sgk yatıracak. Ekstra bir para değil ve bir başvuru yapmanız gerekmiyor. Eğer 657 li devlet memuru iseniz maaşınız normal yatmaya devam eder bir kesinti olmadığı için de sgk ödeme yapmaz.
MineLule bebegim04 İsterseniz aylık maaş gibi alabiliyorsunuz isterseniz izin bitiminde toplu olarak alabiliyorsunuz. Nasıl istediğinizi muhasebecinize söyleyin sisteme ona göre işlesin
elftrndmrci MineLule sgk sistemi rapor kapanmadan yani doğum gerçekleşmeden raporu onaylamaya izin vermez, dolayısıyla aylık alamaz, doğum gerçekleştiğinde doğum öncesi rapor kapanır. Onun parası alınır. Daha sonrada analık raporu bitince onun ücreti yatar
MineLule Deryaderinn Muhasebeciniz hastahanede raporunuzla sisteme işliyor. Banka hesabınıza yatıyor.