Çok şükür birgün bende burda paylaşacam dedim rabbim de nasip etti( çok uzun okumak istemeyen varsa )🤲❤️Pazar günü akşam eşimle sahile indik saat dokuz gibi birden kasıklarıma ağrı girdi ama ben gün içerisinde de sürekli yaşadığım için yalancı sancıdır diye düşündüm bu arada 38+6 daydım, biraz bekledikten sonra yine aynı ağrıyı hissettim adet ağrısı gibi ama bir tık daha şiddetli, eşime söyleyip panik yaptırmak istemedim telefondan uygulama indirip kaç dakika da bir geliyo diye kontrol etmeye başladım 6 ile 8 dakika arasında değişiyodu, eşime kalkalım mı biraz ağrım var sancı mı emin değilim dedim ve kalkıp eve geldik hemen duşa girdim sıcak suda oturdum 40 dk kadar kaldım duşta ama ağrım hiç azalmadı aksine arttı bende şey diye düşündüm eğer sancı olsaydı duşta hafiflerdi bu gaz sancısı galiba dedim, sabah 4 e kadar 6 dk da bir gelmeye başladı ve birden 4 dk düştü halen evde neyi beklediğimi inanın bilmiyorum sancı bu kadar az olamaz gayet rahat karşılıyorum falan dedim hep kendi kendime, uygulama artık hastaneye gitmelisin dşye sürekli uyarı vermeye başlayınca ya bi gidelim zaten evime beş dakika ne kaybederim ki dedim eşimi uyandırdım kalktık gittik nst girdim sancım 100 üstü ve hep düzenli çıktı, ebe alttan baktı 2 cm dedi bu arada benim açıklığım bir hafta öncesinde çatı muayenesi yapıncada 2 cm di yani hiç ilerleme yoktu, ebe doktorumu Aradı ve yatış yapmam gerektiğini söyledi, yatışımı yaptım odaya geçtim ebe geldi üzerimi değiştirdi önlük giydirdi lavman yaptı ve bi serum taktı , korktum suni sancı sakın verme dedim yok değil olsa sorarım zaten sana dedi tamam dedim, sancılarımın şiddeti artmaya başladı nstde de arttığı çok net belli oluyodu ebe çok tatlıydı sancıların çok iyi dayanamadığın zaman söyle istersen epidural yapalım dedi bende tamam olur dedim neyse saat 8 gibi doktorum geldi alttan muayene etti halen 2 cm dedi ama sancın çok iyi açılırsın çok müsaitsin dedi, sürekli nst takılıydı sancı gelince nst de yatmak çok zordu , saat 9 gibi bebeğin kalp atışlarının yavaşladığını sezeryan olma ihtimalimin olduğunu söyledi çok korktum çok üzüldüm yanımda eşimden başka kimsem yoktu ailem ile aramızda 12 saatlik bi mesafe var annemin hemen gelme ihtimali yoktu,neyse sancılarım zirve yaptı artık 2 dk da bir geliyordu ve geldiğinde allahım ölüyorum dşye ağlamaya başladım inanılmaz bi ağrıydı ebe dışarıda eşimle konuşurken duydum sancısı çok yüksek ve 2 dk bir normalde açıklığının nerdeyse 8 9 cm ulaşmış olması lazım sanırım bi sıkıntı var dedi bu arada bebeğimin boynunda bir tur dolanmış kordon vardı ama hep gevşekti normal doğum yapabileceğimi söylemişti doktorum, ebe riske Atamam doktorla konuşup geliyorum dedi, sonra doktor sezaryan diyo ama beklemek istersen biraz daha bekleyelim dedi , bende hayır nolur alın beni hemen sezeryana dşye ağlamaya başladım sancıdan duramıyodum nefes aldırmıyodu, kağıtları getirdi eşim imzaladı on dakika sonra beni aldılar spinal anestezi ile uyuşturdular ameliyat başladı,doktorum uyutun bebek çıkmıyo dediğini duydum gerisini hatırlamıyorum uyandığımda bebeğimi eşime verdiklerini beni de birazdan çıkaracaklarını söylediler,ameliyat esnasında bebeği çıkarırken zorlamışlar eşim kapıda beklerken başka bi doktorun koşarak geldiğini hemşirenin de bebekte kordon var çıkaramıyorlar dediğini doktorun hemen üzerini giyip koşarak ameliyata girdiğini söyledi, bebeğin başı kanala indiği için çıkarmakta zorlanmışlar ama çok şükür ki sağlıkla aldım bebeğimi kucağıma iyi ki sezeryan olmuşum normal doğum dşye ısrar etseydim belki de kızıma bşey olacaktı Allah korusun,odaya çıktığımda miniğim babası ve bi arkadaşımla beni bekliyordu onu gördüm ya o an herşeyi unuttum yeniden doğdum, rabbime şükürler olsun ki bu güzel duyguyu yaşattı,sezeryan olmak beni hep korkutmuştu ama korkulacak hiç bişey yokmuş ilk yürürken de çok zorlanmadım ilk günden tek başıma ayağa kalkmaya başladım bugün 5.gün ufak tefek ağrılarım var ama her işimi kendim yapıyorum çok şükür rabbim isteyen herkese nasip etsin 🤲