Doğum yapalı 1 ay oldu ama şimdi tavsiyelerimi tecrübelerimi yazmak istedim. Öncelikle kısaca bahsedeyim kızlar. Hastaneye gece 2buçukta gittim açıklığım 4cmdi. Sancı odasına gittim7cm oldu😀 lavman yapıldı hoop 9cm oldu derken 4buçukta da doğum yaptım😂 doktor ebeler şok oldu herkes maşallah dediler. İki kere ıkındım kızım doğdu çok şükür. 4 kiloydu ve 4 dikiş atıldı. Evet evet 4 kiloydu tam tospikim😅🙈 Kesinlikle bu sizin elinizde gene olsa gene normal yapardım. Şimdi tavsiyelerimi hemen paylaşayım sizinle.
- [ ] Doğum yaptığım güne kadar hergün yürüdüm. Ve sabah öğle akşam hep squat yaptım.
- [ ] Doktorumun tavsiyesiyle 8.ayımdan sonra hergün zeytinyağıyla vajinama (ve göğüs uçlarıma) masaj yaptım. Göğüslerim Doğumdan sonra hiç yara olmadı
- [ ] Sancılarım geldiğinde hemen hastaneye gitmedim biraz evde sancılarımı çektim. O ara evi topladım, çamaşırları astım😀duş aldım ve yasin okudum.
- [ ] Hiç panik yapmadım ve ağlamadım. (Normalde çok duygusalım)Ağlarsanız bağırırsanız gücünüz tükenir kızlar ve ağladığınızda salgılanan hormonlar açılmanızı etkiler.
- [ ] Ebelerin ve doktorumun dediklerini bire bir uyguladım. Nasıl dedilerse öyle ıkındım.(yapmazsanız bu süre çok uzar)
- [ ] Sancı anında yanınızda size destek verenler çok önemli. Bir elimi annem bir elimi eşim tuttu. Annem sırtıma masaj yaptı okadar iyi geldi ki anlatamam.(o sancı anında zaten size dokunulması bile çok rahatlatıyor)
- [ ] Sancm başlar başlamaz annem meryem ana otunu suya koyup meryem suresini okumuş. Hemen açılmamı ona da bağlıyorum. 7cmken birkaç yudum içtim sonra 9oldum ve hemen doğuma alındım.
- [ ] Ve ve en önemlisi hanımlar Düşünce. Baştan beri hep iyi düşündüm hiç olumsuz düşünmedim. Bu yüzden hamileliğimde hep güzel geçti. Doğumumu da hep iyi düşündüm. Herkese ben kolay doğururum diyordum ki öylede oldu çok şükür. Düşünceleriniz hep olumlu olsun. Kafanızdan olumsuzlukları atın ‘ay ya böyle olursa ya şöyle olursa’ demeyin. İnanın nasıl kafanızda hayal ederseniz doğumunuzu öyle yaparsınız. Benim tavsiyelerim naçizane bunlardı herkese kolay doğumlar diliyorum🥰