Beyzaguven1 Merhaba güzel anneler , ben 22. Haftalık hamileyim .bende kansızlık ve Demir eksikliği çıktı . En alt sınır değer 12 ama benimki 10. Bunları yükseltmek için neler yapabilirim ? Aranızda tecrübeli olan anneler yardım eder misiniz🙏🏻 Eğer Demir eksikliği ve kansızlık devam ederse sütüm az ve kalitesiz oluyormuş. Bilgilerinizi bizimle de paylaşın lütfen teşekkürler ❤️
Pelinbyrktrlr Beyzaguven1 Benim de o haftalarda 11 olmuştu. Demir ilacına ek olarak her sabah aç karnına soğuk sıkım şekersiz keçiboynuzu özü içmemi önerdi doktorum iki çorba kaşığı. Şu an 36.haftadayım 13 olmuş kanım. Fazla da yükselmez zaten düşmesin yeter gebelikte. Bir de tavsiyem demir ilacını taze sıkılmış portakal suyu veya limonatayla alman c vitamini etkisini artırıyor. Çay bardağı kadar sıksan yeterli
Syma-ma Beyzaguven1 benimde çok düşüktü bir ay boyunca aksatmadan venatura nin demir ve c vitaminini gece aç karınla ve sabah aç karınla aldım. C vitamini demirin emilimini arttırdığı için demirle birlite aldım. Bir ay sonra doktora gittim değerlerin yükselmiş böyle devam dedi.
2melekannesi_ Beyzaguven1 vitamin takviyesi şeklinde ilaç alabilirsiniz ilaç içemiyorsanız her sabah bir yemek kaşığı dut yada üzüm pekmezi faydalı olur
DemetF Beyzaguven1 ben hamile degilkende kansizlik vardi.doktor hamilelikte demir ilaci verdi bana iciyorum hergun.Pekmez falanda yiyorum ama dusuk degerlerde ilac takviyesi sart besinlerle karsilanmiyor
Akdogansvm Benimde 10 larda idi 25. Haftalarda şuan 32+3 deyim ve ilaç takviyesi alamıyorum migdem alt üst oluyor ben de şu kenarda bekleyeyim
Ness3 Canım benim anemim var. Hem demir hem folik asit kullanıyorum bende henüz gebeyim. Kansızlıkla mücadele için en önemli şeyler folik asit ve demir hatta mümkünse alakası çok yok ama d vitamini takviyesi de alırsan vücudundaki kansızlık etkilerini azaltırsın daha Az etkilenirsin diye biliyorum. Ama yine tabiki kan tahlili ile doktorun değerlendirmesi ve onun önerisini uygulaman en iyisi
Beyzaguven1 Ness3 ben hamilelikten önce 3 ay folik asit kullandım , hamilelikten sonrada 1 ay kullandım . D vitamini de kullandım . Hamilelik basında 12ymiş suan 10 olmuş . Korkudan suan pkmez dikiyorum kafama 😂😂
Beyzaguven1 Pelinbyrktrlr himm olur teşekkür ederim dikkate alacağım bu söylediklerini. Fransada yaşıyorum soguk sıkım keçiboynuzu özü bulamam belki ama 😂 diğerlerini deneyeceğim çok teşekkürler❤️ Sağlıcakla gelsin miniğin
Beyzaguven1 DemetF evet bana da ilaç yazacak , randevum pazartesi bekliyorum 🙏🏻🤦🏼♀️, yeşil mercimek tüket ve pekmez ye . Birde benim gibi limon çok tüketiyorsan uzak dur , benim kansızlığımın en büyük nedeni limonu çok tüketmem 🤦🏼♀️
DemetF Beyzaguven1 ben yillardir cekiyorum yillardir da yiyorum pekmez uzum meyve annem dogal yapar pekmezi ycok da severim ama 6 ay da bir demir ilaci kullanmam gerekiyordu eskiden de limonu bende severim cayi da cok icerim onlarda yapior
Beyzaguven1 DemetF yapacak birşey yok sağlıklı bebeklerimiz için zehir de olsa içmek sorundayız 🤦🏼♀️ Suan kafama pekmez kasesi diktim 😂
DemetF Beyzaguven1 gebelik sekeri diye bir sey de var.ben cok pekmez yiyince aklma geliyor bendede cikarmindiye korkuyorum doktorunu bekle istersen herseyin fazlasi zarar :)
Beyzaguven1 DemetF 😂 ayy o da var önünüzdeki randevuda onu isteyecek galiba şaşırdım kaldım napacagımı ama çok kafaya takar oldum , birde sütü etkiliyormuş diye daha çok kafamı taktım
rosatue Beyzaguven1 gebelerde alt sınır 12 değil 10, tam sınırdasınız. Rutin takviye verirler ona ek olarak bol bol protein tüketmelisiniz. Keçi boynuzunu doktorunuza danışıp tüketebilirsiniz. Pekmez çok şekerli olduğu için sınırlı tüketmekte fayda var
DemetF Beyzaguven1 takma cok benim teyzem 5 cocuk annesi o da kansiz saglikli cocuklari var.kadinlarda genelde kanzislik oluyormus takma.gebelik sekeri aniden cikabiliyor.benim arkadasimda gizli gebelik sekeri cikti doguma 1 hafta kala.oyuzden icecek kadar yeme bence pekmez seker meyvede seker yediklerimizdede var doktoruna danistiktan sonra icin rahatlar
Selin12- Beyzaguven1 yaban mersini ve keçiboynuzu yiyin bol bol benimde 8 kan değerim anemiyim bu şekilde baya yükseldi 11 e çıkmış değerim kan ilaçları midemi çok bulandırıyor oyuzden içemiyorum