TugceSmile Kızlar 31. haftamdayım artık yıkama ütüleme faslına geçmek istiyorum. Tek başımayım ve ilk gebeliğim nelere dikkat etmek gerekir yardımcı olır musunuz ? Bir de bebek küvetini nasıl temizlememi önerirsiniz güzel anneler ? 😍🌺
BusraUras TugceSmile ben doğmadan önce renklileri ayrı beyazları ayrı siyahları ayrı havlularını ayrı battaniyelerini ayrı yıkamıştım(şimdi hepsini bir yıkıyorum vakitsizlikten). Tersten yıkayın tersten asın güneşte solmasınlar. 30 derece de 30 dakika da yıkayın yumuşatıcı falan kullanmayın. 150dereceyi geçmesin ütünüzün sıcaklığı kıyafetler tahriş olmasın.
Beyzan TugceSmile 30 derece ortalama uzunlukta olan bir program yeterli kısa program bile olur. Bebek kıyafetleri renk vermiyorlar tum beyaz ve açık renklileri bir yıkadım.cok koyu renkli ya da siyah olanları ayrı yıkadım. Battaniyeleri de bir makinaya attım belki tüy çıkar diye. Küveti de banyoya alın bebek şampuanı döküp iyice yıkayın. Sabun bezi ile ovabilirsiniz. Ama başka kimyasal dökmeyin.
Sulee_ TugceSmile bende 30. Haftadayim dun bi makine renklilerini yikadim asdim şimdide kahvaltı hazır olana kadar beyazlarını attim makineye ütü isine yarin girişirim herhalde bende kısa programda 30 derece yikadim maksat tekstil tozu gitsin yumos kullanmadim dalın granül sabun kullandım onun kokusuda yetti zaten yumusatici gibi yumuşattıda kıyafetleri
Fatma7666 TugceSmile Bende 32+3 oldum bayram öncesi abc bebek deterjanı ve yumuşatıcısı aldım mis koktu ev çok da güzel yıkamıştı yumuşacık 30 derecede hızlı günlükte yıkadım evde boş odada kuruttum ütüledim yerleştirdim etiketleri kestim ters yıkadım yerleştirdim bir hastane çantası hazırlamadım gerisi çok şükür hazır 🥰
TugceSmile BusraUras Yumuşatıcımı green clean aldım içeriği temiz diye ama kullanmayayım mı. siz neden önermiyorsunuz peki yumuşatıcı ?
BusraUras TugceSmile koku oluyor ya bazı bebişlerin alerjisi olabiliyor kokulara. İsterseniz kullanın ama bebişiniz doğduktan sonra koku hassiyetini ölçüp öyle kullanmanız daha mantıklı bence. Benim bebişimin var mesela koku ve toz hassasiyeti hemen hapşırıyor ☹️
Sevgikaya1525 TugceSmile cnm 30 derece de elde yıkama ile yıkadım ben kıyafetleri hepsini bir attım çnkü renk veren yoktu dalan granül sabun kullandım bde yumuşatıcı bebklere özel olanı kullandım sonra hepsini ztn ters at ters ütüle tatlm battaniye ve havlularını ayrı at havlu beyaz ise çnkü battaniye renkli ya ilk yıkamada renk vereblr
ivmenas TugceSmile yumusatici cok zararli cunku durulanmiyir makinede. Makine en son su ile yumusaticiyi aliyor sonra sikiyor yani camasirlarin uzerinde kaliyor yumusatici. Buyukler icin bile cok zararli ic camasirlarinda kullanmak kisirliga varan sonuclar doguruyor.
TugceSmile BusraUras Yaa kıyamam 😣Haklısınız dikkate alacağım dediklerinizi 🙏 Küvetle ilgili bir öneriniz var mı peki onu neyle yıkayayım acaba?
BusraUras TugceSmile ben kıyafetlerini yıkadığım Deterjanla yıkadım sonra birde bebişimin şampuanı ile yıkadım.
TugceSmile Sulee_ Çok yakınmışız sizinle hafta olarak maşallah halletmişsiniz yıkama işini ne güzel. Ben de bir başlayıp bitirebilsem üstümden büyük bir yük atacağım. Çok teşekkürler 🙏🌸
Sulee_ TugceSmile aynen evett başlayınca devamı geliyor bende zor tuttum 30.haftaya kadar kendimi heves etmistim hep temiz temiz dolabında kalsın diye bu haftaya kısmetmis iyice ağırlasmadan halledim aradan çıksın dedim😄😄
TugceSmile Fatma7666 Ohh süper valla zorlu kısmı halletmişsiniz temiz temiz ütülü çamaşırlar 😍 Hastane çantasına yerleştirmek daha kolay olur şimdi sizin için zorlu kısmı bitmiş darısı başıma 😅😍
TugceSmile Sulee_. Ağırlamadan halletmek en güzeli valla aynen başlamak mesele galiba. Ben de heves ettim şimdi kahvaltıdan sonra hemen başlayayım istiyorum. 🙏💃😅
imgeeftelya TugceSmile ben 32. Haftamda yaptım ama hata ettim şuan tozlandı dolabında olmasına rağmen sana önerim buzdolabı poşetlerine koy emeğin boşa gitmesin 🙈 benimkiler gitti tekrar yıkayacam ütüleyecem ve gerçekten çok zor iş bu sıcakta ütü yapmak daha zor
TugceSmile imgeeftelya Aaa kötü olmuş 😣 O zaman kilitli buz dolabı poşetlerine koyayım ben kıyafetleri de tozlanmasın 🙏
BusraUras TugceSmile ben bim e gelen vakumlu poşetlerden almıştım. Ağzı kilitli. Onlara koyup kaldırdım hep. 0-9 aya kadar aldım çünkü büyükleri öyle kaldırdım.