Merhaba arkadaşlar.
İlk doğumum ve bu haftaya kadar hiç nst de sancılarım çıkmıyordu. Ben herhalde bayramı bekleyecek bebiş ya da 41i göreceğiz derken nişan ve su gelmesiyle başladı doğum. Cuma öğlen gibi pembemsi bi mukus geldi tuvalette. Doktorum böyle bi durumda hastaneye gelmemi söylemişti. Bizde eşimle öyle yaptık. Çatı muayenesi olmamıştım. İlk defa alttan muayene etti ve yumuşamanın başladığını 1 cm kadar da açıklık olduğunu söyledi. Bi gün önceden devam eden sürekli adet ağrısı gibi ağrım vardı. Doktorum eve gitmemi su gelirse ya da sancılar düzenli hale gelirse tekrar gelmemi söyledi. Bizde öyle yaptık. Kızımın geleceğini bilmiş gibi o gün hastane eşyalarımızı puset vs arabaya taşımıştık. Bende evi toparladım süpürdüm. Akşam yemeğimizi yedik. Tv ye bakarken birden fışkırır gibi su gelmeye başladı. Tabi ilkten panikledim. Hemen tuvalete koştum. Depend bez bağlayıp hastaneye gidecektm ama ne mümkün. Bi türlü durmadı suyum. Yarım saat sonra azalmıştı. Hemen hazırlanıp hastaneye gittik. Saat 23 de yatışım yapıldı. Hastanede ebe kontrol etti ve 3 cm açılmam vardı. Sancılarım 10 dk ve 5 dk da bir gibi geliyordu ve çok kuvvetliydi. İlk doğum olduğu için uzun sürebileceğini düşündüm. Sakin olmaya çalıştım. O sırada annem de hastaneye geldi. Ve eşim hep yanımdaydı. Ebe ağrılar geldikçe çömelmemi ya da pilates topunda hareketler yapmamı söyledi. 2 saatte bir alltan muayene etti. Rahim ağzındaki perde oldukça hızlı silindi ama açılmam 4 cm e ulaşmıştı sadece. Perde silindiği için açılma daha da hızlandı. Ve sabah 5 gibi 7 cm açıklıktaydım. Doktora haber verdiler ve beni doğumhaneye aldılar. Eşimde yanımdaydı. Her sancı geldiğinde beraber nefes alıp verip yere çömeldik.Yoruldukça yere kedi pozisyonunda sancıları karşıladım. Artık sancılar dayanılmaz olmuştu, ıkınma hissi çok kuvvetliydi. Doktor ne zaman gelcek diye sorup duruyorum. Gelmeden doğuracağım zannettim. Saat 7 gibi doktor geldi ve beni doğum masasına aldılar. Sancı geldikçe kuvvetli ıkınmalarla ses çıkarmadan belki 4 5 kere uzun uzun ıkındım. Doktor bebeğimin saçlarını gördüğünü söyledikçe daha da güç aldım. Ve 7 buçukta bebeğim kucağımdaydı 🥰 çok zorluydu ama ilk doğuma göre süreç hızlı ilerledi. O sebeple pozitif bi süreç geçirdim. Bebeğime kavuştum. Darısı sizlerin başına. Rabbim kolaylıklar versin herkese 🙏