Kızlar hepinize merhaba hep doğum hikayelerini okudum ve şimdi sıra bana geldi birinize bile fikir verse yardımcı olsa yaşadıklarım ne mutlu bana.
günlerdir kızımı bekliyoruz 40 olmuştuk ama hala gelmedi bende sezaryen istemediğim için çok telaşlıydım. Normal doğum İçin çok uğraşmıştım pilates yoga yürüyüş havuz herşey ama gelmiyordu doktorumda bayram tatiline gidecekti ortada kalıcam diye ayrı sitres oldum. 40 haftada doktorum kontrol etti hiç açılma yok dedi suni versem kendimizi kandırırız dedi bende sezaryen istemedim ve kızımı beklemeye devam ettim.
Arife gecesi çok hareketliydi sanki gelicek dedim bu gece bir umutla ve gidip yattım gece 2:50 de iki kere şiddetli ağrı hissettim be lavaboya kalktım iç çamaşırım ıslaktı akıntı zannettim iç çamaşırımı değiştim tam yatacakken birden yine ıslandı su gelmeye başladı ve biz hastaneye gittik. Hastanede baktılar ve 1.5 cm açılmam vardı sabaha kadar takip ettiler sancılarımın gelmesini bekledirler çünkü hiç sancım yoktu. Sabah 8 gibi doktor geldi muayene etti ve 3 cm açılma olduğunu söyledi yavaş yavaş suni sancıyla başlayalım dedi. Ağrılar başta hafifti yürüdüm pilates topunda harekettim ettim 5 cm kadar açıldı ağrılar arttı ben iyice zorlanmaya başladım arada dayanamıcak gibi oldum ama nefes egzersizleri sayesinde dayana bildim kesinlikle ağrı varken boşuna bağırıp kendinizi yormayın geçmiyo nefes alın çok iyi geliyor. Bir süre 5 cm açıklıkla kaldım ve artık sezaryeni düşünmeye başladım açılma olmayacaksa dayanamıcaktım. Sonra saat 4 de tekrat baktılar ve 6 cm olmuş dedi doktorum son gücümle dayandım ve saat beşte artık tekrar baktılar ve ebem ıkınmamı doğumun başladığını söyledi biraz ıkındım doktorum geldi onla ıkındım kafasını görüyorlardı ama bir türlü çıkmıyordu doktorum biraz kesti daha sonra kızım doğdu biraz dikişim var kızım hemen emmeye başladı biraz dikiş ağrılarım var ama çok şükür herşey bitti.
allahım hepinize yardımcı olsun 40 haftayı geçenler umudunuzu hiç kaybetmeyin kendi istediğinde geliyor biz ne yapsakta biraz uzun oldu sorularınız varsa cevaplarım
hepinize güzel kolay doğumlar diliyorum [](https://)