Açıkçası hayatım boyunca normal doğum beni ürkütmüştür, staj yaparken doğumhanede ilk doğumda çığlık atıp asla normal doğum yapmayacam demiştim ebe kadına dirseğine kadar dalıp eşini çıkarırken 😳 ama gebeliğimde bir inat bir hırsla normal doğum isteği gelmişti sürekli araştırıyordum bu forumda da ne gördüysem deneyebildiğimi denedim kısaca benim için faydalı olanlar şunlar oldu.
1-Çok kilo almamak, zaten başta bulantı kusmadan yiyemedim sonrasında da dikkat ettim
2-Hareket etmek, 6 . Ayıma kadar aktif şekilde çalışıp nöbet tuttum sonrasında da pandemi geldi evde de hiç durmadım sürekli hareketliydim yatmadım
3- Hurma yedim, ne kadar fayda etti bilmiyorum ama seviyorum zaten
4- Squat hareketleri, temizlik işlerini yaparken ya da yerden bir şey alırken eğilme hareketlerini yaptım öyle son aylarımda bile hop diyip eğilip hop diyip kalabiliyordum öyle hantal olmadım
5- Pilates topunda hareketler, 36. Haftamdan sonra bel ağrılarımı hafifletmek adına oturup nette gördüğüm basit hareketleri yapıyordum ama birinin yardımıyla olaki düşerim filan
6- Bol bol dua almak
Tüm bunları yapıp belki de gebelikteki ağrılarıma beni korkutmalarına bağlı olarak hiç anlamadan 4-5 cm açıklıkla doğuma gidip yatışım yapılıp bilgiler alınıp serum takılana kadar 7 cm olmuştu zaten 7 cm den sonrası balyozla vurulmuşçasına bir ağrı hissettim belimde Allah razı olsun ebem çok iyiydi beni Dinlersen 1 saat geçmeden çıkacaksın burdan dedi nitekim öyle oldu doktorum bile inanamadı çayını yudumluyormuş beni doğurmam sanıp son on dakika da ıkınmayıp doktor beklemiştim kesi için toplamda 3-4 dikişim vardı zaten, doğumum mucizevi şekilde çok iyiydi. Tüm önerimlerim bunlar 😊