Dun bayramin ilk gunuydu ve ben tam 24 haftalik olmustum dolu dolu. Daha sonra bayram oldugu için eşim arabayla bizi önce kaynanamlara ordanda mezarlığa götürdü. Ters giden biseyler vardi ayakta duramiyo cok yoruluyordum bnde hava asiri sicak ve normalde disari cikmadigim için normal olduğunu düşündüm. Ama tekrar yola çıktığımızda istanbuldan tekirdagina gitmeye karar verdik ve yolda bebegimin sağ tarafimsa toplanıp ciğerlerime battigini hissettim yoldan oldugunu düşündüm aklıma hic kötü birsey gelmedi ama tedbir amacli ilk defa bu kadar uzun sure arabada kaldigim için acilde kontrole gittim. Beni ilk defa nts ye bağladılar ve daha sonra kötü bisey olduğunu hissettim hemşire gelip sancılarımın çıktığını bunların bu haftalarda normal olmadığını söyledi. Sonra beni doktorun odasina aldilar ve acilmam olup olmadigina bebegin gelisimine baktilar acilmam yoktu rahim agzimin kisaldigini bebegimin henuz cok kucuk oldugunu 750 gr olduğunu söyledi. Hastanelerinde bu ladar küçük bir bebeğe dogum aninda bakamiycaklarini soylediler ve basimdan asagi kaynar sular döküldü. Ilac verip sizi sevk edicez dediler ciger gelirsiciri agri kesiciler serumlar haplar… Yıllardır hic icmedigim kadar ilac içtim. Hepsi bebeğim içindi cok korkmuştum. Tekrar ntsye baglandim ve sancimın azalmadigini hemen sevk edilmem gerektigini söylediler. Daha sonra istanbula geldik yavas yavas ve burda da kanuni hastaneskne yatışım yapıldı. O kadar korlmustum ki doktora olanlari anlatirken hıçkıra hıçkıra ağladım elim ayağım bosaldi sanki yaşadıklarımı anlatırken. Doktor hanım sakin olmami hemen bakacaklarını söyledi ve hemen acilmam olup olmadigina baktı cok sukur.yine yoktu ama rahim ağzım kala kısaydı bunun için biseyler yapilmasi gerektiğini soyledi ve yine ntsye baglayip ilac verildi ve tekrar kan testleri yapıldı. Sabah 4 de gittigim hastanede saat 8 e kadar ntsye takılı kaldım ve cok sukur sancilarim bitmişti cok minik sancilar kalmıştı korkulacak bisey olmadigi söyledi. Ve tekrar kontrolde rahim ağzımın yeterli uzunluga tetrar çıktığını belirtti. O kadat mutlu oldum ki anlatamam😍 Daha sonra aksam terar gelmemi ve ciger gelistirici igneyi tekrarliycagini birdaha agrim olurssa yine hemen hastaneye gitmemi söyledi.
Kzlr biliyorum cok uzun yazdim simdiden hakkinizi helal edin ama boyle bisey basina gelipte bebegini saglikla kucagina alan varmı lutfen cok korkuyorum ona bisey olursa diye o benim ilkgozagrim. Ve daha cok küçük suanda dogum olursa gelişimini tamamlayip tamamlayacağı da belli değil lutfen basina gelen çevresinden duyan varsa bana yardim etsin ve bu surecin nasil gectigini anlatsın. Su bayram günü tum dualarım biz bebegini kucağına almak isteyen hamilelere. Allah hepimizi saglikla bebeklerimize kavustursun🤍