Selda-28 Şuan 5 aylık hamileyim ,ciğer yedim birşey olur mu? Herkes beni korkuttu keşke yemeseydin diye 😞bilimsel bir yanı yok, hurafemi?
Dilekcnkn Selda-28 Ayy ne alaka yaa hiç duymadığım şeyler duyuyorum burada gerçekten ben mi geri kafalıyım anlamadım ki valla ben ne olsa yiyorum yani takmam öyle şeyleri ne olcak ölcek miyiz yiyince ne saçma yaa 🤷♀️🤷♀️
zehranurr Selda-28 çok fazla yememek gerekiyor bilimsel olarak, yüksek miktarda A vitamini içeriyor çünkü. Ama bi kereden bir şey olmaz önemli olan abartmamak
rosatue Selda-28 hurafe tarafını bilmiyorum ama yüksek a vitamini içerdiği için hamilelere önerilmiyor. Bir porsiyondan bir şey olacağını sanmam ama siz yine de yemeyin 😊
marbling10 Selda-28 Dilekcnkn Ciğer genelde çok pişirilmez tadı gğzel olmaz o yüzden yenmemesi gerekir hamilelik için az pişmiş et zararlıdır. Ayrıca içerisinde yoğun A vitamini bulundurması nedeniyle hamilelerde toksit etki oluşabilir bu yüzden de ilk 3 ayda hiç yenmemeli diğer trimesterda ise çok tüketilmesi önerilmemektedir.
Gkc92 Dilekcnkn A vitamini çok fazla içerdiği için önerilmiyor. Abartılmadan yenmesi gerekiyo. Ben hiç yemedim eksikliğini de hissetmedim açıkçası. Hatta kozmetik ürünlerine falan hiç takılmam hala kullanıyorum sadece A vitamini içermeyenleri özellikle alıyorum bunda takıntılıyım biraz
Tsara rosatue kim önermiyor cok merak ettim ilk defa duyuyorum burada benim doktorum iyice pişirirsen yiyebilirsin dedi bunu tıp okumuş bir insan söylüyor oturupta zaten bir kg ciğeri bir kişi yiyemiceğine göre a vitamini de o kdr Yüklenmez nerden böyle kesin bir bilgi aldınız cok merak ettim
Dilekcnkn marbling10 Hiç duymadım 3. Gebeliğim yani ilk kez yemeklerle alakalı birşey duyuyorum tabi herkesin kendi düşüncesi ama pek takmıyorum ben böyle şeyleri 🤷♀️
yamacinannesii Selda-28 bende yedim 5 aylıkken 16. Haftadan sonra yiyebilirsin dedi ebe sıkıntı olmaz afiyet olsun
marbling10 Dilekcnkn sucuk, salam türü şeyler de tüketilmez. Yani bu konuya takıyorum ya da takmıyorum diye yaklaşmanız yanlış. Yani nasıl ilaç kullanımı hamilelikte hassassa bazı besinlerin tüketimi de bu şekilde hassas oluyor ve hepsinin bilimsel sebepleri var.
Glsnisa14 Selda-28 Dünya Sağlık Örgütü, kadınların günde 800 μg retinol almasını önerir. Ancak karaciğer organının yalnızca 50 gramı dahi, önerilen bu miktarın üzerine çıkılmasına neden olur. Bu da doğumda kusura sebep olabilir
Seymanur0707 Selda-28 blog kısmında da yazmışlar önerilmiyor tüketilmesi hatta ilk 3 ay da daha da riskli okuyabilirsiniz oradan da ama artık yemişsiniz yapacak bişey yok dikkat edin
Seymanur0707 Selda-28 https://www.mutluanneleriz.com/2021/07/20/hamilelikte-ciger-tuketilebilir-mi-ciger-yemek-lekeye-sebep-olur-mu/
denizinnannesi Selda-28 vala bende zararli diye duydum ama bugun oyle bi yedimki miss eskiden böyle şeylerde yokdu bunlarda yeni çıkmış yaa herseyden korkar olduk ama herseyde bi gıda var bence zaraei yokdur sonucda ne kadar yiyebilirizki bi kac lokma
Gonul_enes Selda-28 daha gecen hafta yedim bu hamileligimde hepp yedim,ne oluyomus ki allah askina bebegimde hdolsin cok iyi
Gkc92 Selda-28 sakatat türü ürünleri gebelikte önermiyorlar bu yüzden yenmemesi gerekiyo. Bir de. A vitamini çok fazla ciğerde o yüzden yanş ben hiç yemedim eksikliğini de hissetmedim. Allah’a şükür öyle aşerme gibi bi durumum olmadı hiçbir yiyecek için. Gerçi olsa da yemem 😂😂😂😂o kadar takıntılıyım
Seymanur0707 Ben şu kafayı anlamıyorum eskiden yemişler ne olcak vs eskiden yemişler de eskiden bebeklerde olan sorunları tespit edebiliyorlar mıydı? İnsanlar zaten boşuna araştırma yapıyor ne olacak eskiden yemişler yiyelim bizde …
zehranurr Seymanur0707 zaten ondan dolayı eskiden bebek ölümleri çok fazla oluyorduya. Çoğumuzun bahanesinin ananesinin 2 3 kaybı ya da ölü doğumu falan vardır.