İyi akşamlar canım anneler. İlk başta bayramınız mübarek olsun ☺️ Başlıkta belirttiğim gibi ne pozitif ne negatif doğum hikayem var . Hamileliğim çok şükür sıkıntısız , ağrısız , mide bulantısız geçti. Çok rahattım. 39. Hafta olana kadar herhangi stresim sıkıntım yoktu taa ki 40. Haftayı görene kadar. 40.haftaya girdiğimizde stres , sıkıntı, acabalar hep içimi yedi. Belirsizlik çok kötü çünkü. Herneyse 10 temmuz cumartesi günü sabah kalktığımda akıntı biçiminin değiştiğini farkettim. Duşa girip çıktım üzerimi giyinirken bi anda istemsizce su gibi birşey geldi. Panik yapmadım , bekledim gelmeye devam etti ardından nişan geldi. Doktoruma yazdım hemen su gibi birşey geldiğini ve arkasından nişanımın geldiğini hemen hastaneye gelmemi söyledi. Herneyse eşimi aradım sakince eve gelmesini söyledim. O sırada telefon trafiğini anlatamam bir daha öyle bir telefon trafiği yaşamak dahi istemem😂 bu arada hala altıma işer gibi akıyor benden. hastaneye gittik hemen doğum katına aldılar nstye bağladılar sancı çıkmadı. Kontrol için ilk ebe geldi sonra doktor. Herhangi birşey yok. Meğersem rahim ağzı yumuşadığı için gelen şey idrarmış 😂😂😂 ay hala gülüyorum o an ki duruma salak gibi kalakalmıştım çünkü 😂 doktor bugün gidip salı günü gelmemi söylemişti. Günlerden oldu 13 temmuz salı bu arada 40+6 dayım. Nst ye bağladılar sancı yok. Doktor muayn etti 1 cm açıklık var bebeğin başı aşağıda. Yarın sabah saat 8.30 da gel suni sancı ile yatışını başlatacağım. Herneyse biz eşimle ay çok sevindik , sonunda kavuşuyoruz , valla bizim kız inadı bıraktı diye sevine sevine çıktık. Gün içinde benim kasılmalarım başladı. Daha sonrasında şiddetlendi. Heyecan bir taraftan , can havli bir taraftan. O gece hiç uyuyamadım. Çünkü kasılmalarım ve ağrım vardı. Sancım geliyordu. Sabah olmak bilmedi. Bu arada ağrılar yataktan zıplatacak kadar derindi. En sonuncu sancıda eşim uyurken elini ıssırdım. Tabi adam şok 😂😂 saat 6 da beni uyandırırsın dedi geri yattı bi o kadar da gamsız 😒 herneyse saat oldu 06.00. Hemen kalktım duşuma girdim,evimi toparladım , eşimi uyandırdım. Nevresimimi değiştirdim üzerimizi giyindik evden çıktık. Tabi halen sancılar düzenli geliyor 5 dk bire düştü. Hemen eşimle dışarıda hafif kahvaltı yapıp hastaneye geçtik. Doğum katına çıktık. Saat 8.30 de hocamız suni sancı ile doğumu başlatacağını söyledi ama benim sancım var 5 dk da 1 e düştü dedim. Aman tanrım 2 ebe 6 hemşire hemen başımda bitti😂 hemen yatışım yapıldı , ebeler görüşmeye geldi , hemşireler gerekli olan şeyleri yaptı vere serüvenn başlıyor 😂😂😂 ebe açıklık kontrolü için geldi bir baktı ki 3 cm birazcık oynadı 4.5 cm dedi hemen hocayı aradı iyiye işaret oluğunu söyledi ve suni sancı takılması için onay aldı. Sancılarım devam ediyor , suni sancı takıldı. Tabi herşey çok normal taa ki 15. Dk kadar 😂() bu arada ebe diyor ki saat 1 de bebeğin kucağında . Dahada heyecan artıyor.) 16.dk da şiddetlendi. Eşim yanıbaşımda elimi tutuyor , altım açık afedersiniz gelen giden kolunu sokuyor 😂😒 1 saat sonra sancımın şiddeti arttı tuvalete gitmek istediğimi söyledim. Serumla ve eşimle lavaboya gittik. Lavaboda birazcık oturdum ama bu sırada hem ağlayıp hem buradan çıkınca annemin ayaklarının altını öpeceğini söylüyorum. Bu arada da eşime kızıyorum sakın annene ters davranma seni doğururken neler çektiğini ben anlıyorum diye. Sanki bananeyse 😂😂Sancılar şiddetle artmaya devam ediyordu. Ve ben bağırmamak için eşimden , hemşirelerden , ebelerden olacak herşey için özür diliyordum 😂çünkü o an neler olduğunu yada olacağını tahmin bile edemiyorsunuz 😂😂 bu arada alt taraf açık , işte herşey ortada 😂 tekrar kontrol açıklık 5 cm az daha oynama açıklık 6 cm. Aradan 2.5 saat geçti , epidural takılması için anestezi uzmanını beklemeye başladık. Eşime diyorum ki ne yani bunun gelip sancımı azaltması için rüşvet mi verelim , nerde kaldı git sor. Yoksa başhekime git şikayet et 😂😂😂 en son odada anestezi uzmanı hasan bey 1003 numaralı odadan bekleniyorsunuz diye bağırıyordum😂 sancılar acayip vuruyor ağlıyorum eşimde benimle beraber ağlıyor , sancı çekiyordu😅neyse adam geldi takım çantasına benzer bi çantayla sırtımı çizdi biçti. Dedim ki şuan sancım var bakın sancı olmadığında iğneyi vurun yoksa bi sıkıntı olur allah korusun sorumlu da bulamayız dedim 😂 eşimde kulağıma diyor ki sanane adamın işinden karışma 😂 ay ama doğru bişi dedim 😂 neyse iğneler yapıldı. Aradan 10 dk geçti allaahh ağrıyı çok hafif hissediyorum, kafam sanki alkol almış gibi 😂😂😂 saçmalıyorum , kahkaha atıyorum.😂 o sahneleri hatırlamıyorum en son annem ve ablamları görüntülü arayıp birer tane de siz doğurun tekrar bu epiduralin kafası çok güzel diye öğütler veriyordum 😂😂😂 annemde sana cesaret iğnesi mi yaptılar dediydi😂 neyse aradan belirli bir zaman daha geçti sancılar yükseliyo , ebe geldi bir baktı 8 cm songül dedi hazırlan 1 saate doğuma gidicez. Epiduralin etkisi artık azalmaya başladı. Ve suyum geldi. Ağrılar şiddetlendi. Ebeler başıma toplandı. Ve dediler ki sancı geldiğinde ıkın. Sancı geldiğinde dışkımı yapar gibi ıkındım. Baya ıkındım. Ebe biraz karnıma bastırdı ıkınmaya devam et dedi. Bir baktım karnım bi an boşaldı. Ağlayarak ebeyi çağırdık. Korkuyorum karnım boşaldı dedim. Ebe ıkın daha değil dedi. Hem ağlayıp , hem ıkınıyorum. Bu arada eşim benimle beraber ağlıyor , öpüyor , kokluyor. Bak ne olur dediklerini yap kızımız için içerde ne halde diyor. Daha da canımdan can gidiyor ama can havliyle yapamıyorum. En sonunda başardım gibi. Artık bebeğim geliyordu. Apar topar doğumhaneye indik bu arada beni yürütüyorlar. Ölüyorum sanıyorum ama ölmüyorum gayet ayaktayım 😂 doğumhaneye girdik anaa bi baktım burası nası doğumhane 😂 hem canım acıyıp hemde hemşireye diyorum burası nasıl doğumhane hep merak etmiştim değişik bi yer 😂 eşimin karnına ağrılar girdi mi 😂 beni doğum masasına yatırdılar ayaklarımı kelepçelediler 😒 bu arada ben orda olan herkesten olacak herşey için özür diliyorum🥲 ne kadar da düşünceli ve mütevaziyim o anda bile😂 en sonunda ebe dedi ki bir daha özür dikersen senin doğumuna girmem 😂 aman dedim zerrin abla nolur özür dilerim demeyeceğim 😂😂😂 bana hemen uyuşturucu iğne yaptılar , doktor geldi kesi attı ve başladı 😞 ıkınıyordum ama yetersizdim. Canım acıyordu , başımda eşim ağlıyordu , içeride bebeğim kalmıştı. Yapamadım . En sonunda iki elden karnıma bastırdılar. Burası biraz hassas içerik anlatmayacağım. İkinci bastırdıklarında kızım balık gibi kayıp geldi. Sıpam ağlamadı. Bi 3 dakika bekledik bu arada doktoru ve hemşireleri soruya boğdum bebeğim ağlamıyor neden ne oldu diye sonra bizim ki bi ııı dedi oh dedi tamam 😂 o can acısıyla yavruma odaklanamadım. Eşim affedersiniz mal oldu. Şoklar içinde 😂 ilk muaynesini oldu. Benim doktorum hemen bi selfi yapalım bebekle dedi. Benim heryer açık bekliyorum 😂 herneyse resim faslı oldu bitti. Benim dikişler atıldı, bebeğimi hazırladılar. Eşim başımızda dört dönüyor 😂 işimiz bitti artık doğumhanede beni giydirdiler. Ayağa bir kalktım 😂 resmen az önce doğum yapan ben değilim ağrım yok sancım yok sızım yok😂 çok şükür dedim ya sadece en zorunu 4 dakika çektim. Odamıza çıktık kızım eşim ve ben. Hemen emzirdik. 1 saat yatılı kaldım. Sonrasında yürümeye çıktım. Çok şükür çok hafif ağrılarla atlattım 6 günü. Şimdi kızım yanıbaşımda uyuyor. Benden daha doğrusu bizden daha mutlusu yok. Bütün hayatımız kucağımıza aldığımız dakika değişti. Daha fazla uzatmak istemiyorum. Çok uzun oldu. Sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarım. 🙏 rabbim bu duyguyu herkese tattırsın inşallah 🥲 bekleyenleri sağ salim kavuştursun. Bebek sahibi olmak isteyenleri de tez zamanda yardımcısı olsun 🙏