Dilek0809 merhaba canım bende 40+1de doğum yaptım. Bugün 5.günümüz ha geldi gelecek derken çok şükür geçti 🤲 suni sancıdan asla korkma benim sancılarımla açılmam çok yavaş ilerledi mesela 2cm açılma ile yattım 3 4 saat sonunda ancak 1cm daha açılma oldu 3cm e ulaştım. Ve asla yatmadım hastanede bile yürüdüm ama böylede oluyormuş doktorum suni sancıyla yardım edicez sana dedi kandırmayın beni dedim 😅😅😅 sadece suni süreci hızlandırdığı ve sancıları sıklaştırdığı için zor geliyor yoksa ebelerinde desteğiyle aslında kendi sancıma yakın çektiğimi söylediler sürekli.. Bende suni sancı ile ortalama 6saatte doğum yaptım.. Kendi sancımı beklesek belkide sezaryene alırlardı.. Yatışınız olana kadar gün içinde aralıklarla bol bol yere bacaklarınızı açabildiğinizce açıp çömelme kalkma hareketleri yapın bu sancı esnasındada aşırı rahatlatıyor, duşta ılık suyu belinizden akıtıp yine çömelip kalkma squat hareketleri yapabilirsiniz ben bunların faydasını epey gördüm 🙏🏻 inşallah kendi sancıların gelir, gelmezsede suniylede açılman inşallah güzelce ilerler 🧡🧡