diamond2635 2melekannesi_ parsiyel mol gebelik hiçbir şekilde anlaşılmıyor.Beta hcg değerim 2 milyon üzerinde çıktığı için mol genelik şüphesiyle ameliyata girdim plasenta patoloji sonucu mol geldi.Yani türlü türlü hastalıklar var.İkili tarama sonucu riskli geliyorsa sonucu ne olursa olsun incelenmesinde fayda var.Cvs ,amniyosentez nipt vs yapılıp sorunun ne olduğu baştan öğrenilebilir en azından.
zhenis2930 diamond2635 tabiki kimsenin hakkı değil amacım yargılamak değildi sadece bildiğimi söyledim
Prensannesi_0101 pinarbulut bu ikili testler nasil yapılıyor 11.haftamdayim doktor bu konuda bir sey demedi hala.
RHMYT Prensannesi_0101 bebeğin ense kalınlığına ve burun yapısına bakılıp bir de kan alınıyor. Kan bir hafta içinde sonuclaniyordu sanırım
pinarbulut Prensannesi_0101 Bilmiyırum bende haftaya yapılacakmış sadece onu söyledi. Siz sorun isterseniz doktorunuza
Belfam RHMYT çok yakınız 10+1 im ben de :) ben yaptırmamayı düşünüyorum 20.haftalarda detaylı ultrason da ne var ne yok belli oluyormuş erkenden yaptırıp strese girmek istemiyorum
utopikegitimci pinarbulut Bende şunu sorayım 3. Ayda rutin kan ve idrar testini aile hekiminden halledebilir miyim? Hastane şart mı?
pinarbulut utopikegitimci Sağlık ocakları bir kısmını yapıyor ama bir kaç tanesini özelde hallettim orda söylüyorlar zaten yapabileceklerini
RHMYT Prensannesi_0101 karından bakılıyor. Daha önceki hamileliğimde doktorun odasindaki ultrasonla değil de hastanelerdeki ayrı ultrason odaları oluyor ya orda bakıldı.
Morika Bence tartışmaya kapalı bir konu, tarama testleri yaptırılmalı, sürprize bırakılmamalı. Evet genetik bir hastalık tanısı konulursa, aldırmak veya doğurmak anneye kalmış kimse karışamaz,,
Morika zhenis2930 Herşeye dini açıdan bakıyorsunuz, fakat hayatı veren Allah’sa bakan büyüten ailedir, sağlığını takip eden tıbtır. Biraz daha aydın düşünmeniz dileğiyle.
zhenis2930 Morika amenna hayatı veren ALLAH’TIR bakan büyüten sadece anne babalar değil rızkını veren de O’dur ve boşuna vermemiştir belki de anne babanın cenneti kazanması icin imtihandır belki cennet anahtarıdır belki de anne karnında hasta görünür ama sapasağlam doğar ne malum? tabiki kimsenin yargılamaya hakkı yok isteyen istediğini yapsın ama dinimizin emir ve yasaklarını hiçe sayıp bı cana kıymak katil olarak yaşamak da müslümanlığa merhamete annelik vicdanına sığmaz .. ayrıca lütfen yazdıklarım dikkatli okunsun eğer anneye sağlık sorunu olacaksa hayati tehlike arz ediyorsa zaten dinen de gebeliğin sonlandırılması gerek