Merhaba kizlarrr
37 haftalıkken çatı muayenesinde doktorumun 2 cm açıklığın var demesiyle her gün bugün dogurucam dedim 38 haftada nişanım geldi yine tık yok yuruyusler squatlar ada çayları yine kendisi gelmek istemedi kızımın.Suyumun azalmasıyla 40+2 de doktorum suni sancı verelim ve doğumu başlatalım dedi zaten bebisin başıda kanaldaydi 16 temmuz sabahı yatisim yapıldı saat 9 da yavaştan suni sanciyi vermeye başladılar başlarda nst de 100 leri görmeme ragmen sancı adet ağrısı gibiydi belimin ortasindan vuruyordu hafif hafif saat 12 de 3 cm acikligim vardı bebeğin başı çok aşağıda olduğu için doktor suyumu patlattı ve asıl sancılar o zaman başladı sıklaştı açıklığm 6 cm olmuştu saat 3 civarı sancılar dakikada bir gelmeye başladı zorlanmaya başladım ama açıklığım hızlı arttığı için pes etmek istemedim en son saat 4 te artık ıkınma hissim geliyordu ve kakam geldi diye söyleniyordum ebe 8 cm açıklık dogumhaneye dedi beni götürdüler dogumhaneye girdik az kalsın çatala çıkmadan ayakta doğuracaktım😁 doktor geldi ve 2 dk sürmedi doğumum tabi ben doğru ikinamadim kizlar ebe bebisi itmek zorunda kaldı ve birazda yanlış ıkınma yüzünden doğum sonrasi popomdan çok ağrı çektim ama her şeye değer sadece 1 yirtikla atlattım gerçekten hiç korkmayın hepsi geçiyor ve hatırlanmiyor ertesi sabah taburcu oldum dikisimde olmadığı için doğumdan sonraki yarım saatte bile ayağa kalkmıştım umarım sizde benim gibi kolay bir doğum gecirirsiniz size tavsiyem ben sancılarımi cekerken sürekli sıcak suyla duş aldım özellikle 6 cm açılmadan sonraki sancilarda ve yere çömelip belimi ovdurarak karsiliyordum tüm sancıları.
sormak istediğiniz bir sey varsa sorabilirsiniz kizlar