zlemAcar süt alerjisi mi laktoz intoleransı mı bundan emin olun derim. Yazınızı tam okumadım ama bebekliğimden beri çekmiş olduğum (bebeklik kısmı net olmasada kafamda aklımın erdiği kısımlarını çok iyi hatırlıyorum) süt ve süt ürünleri yedikten hemen sonra (30 dakika değil en fazla 5-10 dakika) koşarak tuvalete giderdim. Karnım hep ağrırdı ya ishal ya kabız olurdum. Buna bağlı bağışıklık sistemim çöküktür. Kan değerlerim vitamin değerlerim. Ağzımda 15-20 tane aft çıkardı ağlardım sürekli. Hastanelik olduğum zamanlar oldu. Ne teşhisler konulmadı ki... chronlar, fmf ler, çölyaklar... ateş, halsizlik, ishal, kabız, karında şişlik, sürekli gaz... yıllar sonra şans eseri gittiğim doktorum teşhisimi koydu. 28 yaşında laktozu laktaza çeviren enzimlerin bağırsağımda hiç bulunmadığını öğrendim. yani eksikliği ya da yetersizliği değil hiç yokmuş. Bunca yıl laktoz içeren besinlerle birlikte yediğim hiç bir besinin vitamin mineral gibi şeylerini tam almamışım. Alerji ile çok karıştırılır. Çok basit ama ömür boyu süren bir tedavisi var LAKTAZ VİTAMİNİ kullanıyorum. Ne yersem yiyeyim bir tane o vitaminden atıyorum ağzıma. Türkiye se yoktu bu sene neyse ki geldi. Çocuğunuz ek gıdaya geçtiğinde bu testi yaptırın derim. Çok geçmişler olsun. İnşallah ileri zamanlarda hafifler. Onu en iyi ben anlıyorum