Evveeet cağnım anneler bizde buradaki serüvenimizi tamamladık sağlıkla çok şükür 🤗 hemen size çok pozitif normal doğum hikayemi anlatacağım 🥰öncelikle rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🤗 pazartesi gününden başlayan hafif ağrılarım vardı 38+1 olmuştuk eğer bebeğim perşembe gününe kadar doğmazsa dr um doğumu başlatacaktı çünkü bayram iznine çıkacağı İçin bende bayramda sıkıntı yaşamak istemediğim için o şekilde konuştuk ama pazartesi günü başlayan ağrılarım doğumun habercisi oldu bende o arada oturmadım duşa girdim squat yaptım yürüyüş hurma ahududu yaprağı çayı vs bol dua salavatlar sancılarım başladığı içinde hafif hafif Meryem ana otunu suya koydum ikinci doğumum olacağı İçin sakin bir şekilde sancılarımı evde karşılamak istedim ama suyum gelmeye başlayınca eşimi aldı bir panik hop hadi gidiyoruz bebeği riske atamayız neyse hazırlandık kızımı hazırladım onu kayınvalideme bıraktık çok zor oldu onu öyle bırakıp gitmek ve sanırım korkudan sancılarım geçti hastaneye gittik akşam olduğu İçin doktorum yoktu nöbetteki ebeler kontrol edelim dedi çatala çıktım ve bacağımı açtığım an suyum patladı bildiğiniz içimde bi balonn patlamış gibiydi ilkinde böyle bişi olmadığı İçin çok şaşırdım ebe de ilk kez böyle bişi görüyorum dedi ve kontrolümü yaptı 2 cm bir açıklık olduğunu ama bu 2. Doğum olacağı İçin yeterli olmadığını söyledi o arada drumla görüşmüş nst ye bağlandım ve zaten perşembe doğumu başlatacağımızı konuşmuş ebe drum da su geldiği in İçin bebeği takip edelim sabaha kadar kendi sancısını bekleyelim demiş sabaha kadar hastanede kaldık ama ne sancı var ne gelen 😅 neyse sabah oldu geldi doktorum gel bakalım yağmur dedi tuttu gelimden götürdü hooop doğumhaneye gittik muayene etti 2.5 cm açıklık hadi başlayalım suniye hemen doğuruver dedi 😂 bu arada saat 9 buçuk filan oldu suni sancıyı vermeye başladılar tabi ben ilkinden bildiğim için korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok 😂 bu arada suyum olmadığı İçin sürekli nst ye bağlı kaldım ama sancılar gelmedi çok çok az adet sancısı gibi belimden girmeye başladı ilkinde daha çabuk sancılanmıştım ve bunda gelmeyince sonum sezeryan olacak diye düşünmeye başlamıştım saat 12 buçuk olduğunda gerçek sancılar gelmeye başladı o ara drum geldi 6 cm olmuşsun dedi ama ayakta değil yatarak sancı çekmek inanılmaz zordu biraz vakit geçti ebeler 8 cm olmuş hadi ittir bebeğini demeye başladı o arada hemen doğumhaneye aldılar drum geldi çatala çıktığımda bebek gelmişti ıkınma yağmur ıkınma yırtılman olmasın dedi nefes al ver güzelce dedi ve ben nefes alıp verirken eşimi aldılar yanıma onun desteği gerçekten çok önemliydi ve yanımda sadece onu istedim annemi vs çağırmadım eşim geldikten sonra hadi ittir dedi ve bebeğim tek seferde geldi kucağıma çok şükür 2750 doğdu küçük biraz ama iyi çok şükür rabbime rabbim isteyen herkese nasip etsin herkese kolay doğumlar nasip etsin tek avazda inşallah bunda herşeyi kendim yaptım ilkinde karnıma basmıştı ebeler suni sancı kötü bişey değil kızlar sizde yapabilirsiniz Rabbim herkese hayırlı doğumlar versin inşallah 🤗🤗🤗 13.07.21 de 13.52 de geldi güzelliğim 🤗 şimdi ablasıyla alışma sürecindeler