38+2 deydim. Sabah kızkardeşimin doğum gününü kutladık dışarıda akşam da misafirlerim gelecekti yemek yaptım çay kahve derken akşam saat 00.30 ettik. Birden canım soğuk bişeyler istedi. Eşimden kavun kesip getirmesini istedim. Doğradı getirdi. Bir kavun yedim çok az bir ağrı oldu belimde biraz uzanayım dedim. Tam uzandım bir su geldi benden. İdrar kaçırdım sandım tuvalete gideyim dedim. Tuvalete gidene kadar çok fazla su geldi benden. Eşime seslendim hemen geldi hemen hastaneye dedi. Hayır dedim dur sancım falan hiç bişey yok dedim. Olmaz dedi hemen gideceğiz. Tamam dedim dur duş alıp üstümü değiştireyim. Duş aldım üstümü değiştirdim. Hastane çantamı daha 1 gün önce hazırlamıştım. Eşim çantaları aldı çıktık evden öyle telaşıydı ki 🤣 ben sakinleştirdim dur dedim sakin ol. Hastane yakın zaten. Bu arada bende hemşireyim kendi çalıştığım hastanede takipliydim. Gittik oraya. Hastanenin en işgüzar doktoru nöbetçi 🤦♀️ Çok üzüldüm buna. Devlet hastanesi olduğu için de kendi doktorum o nöbetçiyken gelmez. Neyse önce ebelerden biri kontrol etti açılmama baktı ilk defa bakılıyordu çok canım yandı. O an dedim ki ben buna dayanamıyorum nasıl doğuracağım 😪 neyse hiç açılman yok dedi. Rahim ağzında yumuşama da yok. Ne düşüneceğimi bilemedim. Sonra doktor ultrasonla baktı bebekte yerleşmemiş senin işin çok uzun dedi. 12 saat hiç bişey yapmadan beklerim dedi. 12 saat sonra antibiyotik başlarız sonra suni sancı oda olmazsa seni başka hastaneye sevk ederiz 😳 şok oldum kaç saat bekletip başka hastaneye sevk ne demek. Tamam hocam dedim çıktım gittim eşimin yanına o sırada kayınvalidem falan da yola çıkmış geliyor. Durumu anlattım olmaz dedi böyle gidelim dedi özel hastaneye hemen. Çok korktum bebeğim susuz ne yapar 😢 özele gittiğimizde de sancım vs. hiçbişeyim yoktu hafif bel ağrım vardı. Ordada doktor yoktu ebeler doktorla iletişime geçti. Açıklığım yine yoktu. İlk gebelikte önce suyun gelmesi sıkıntılıymış zaten. Neyse bana orda serum taktılar serum biraz gitmişti ki bende bir sancı başladı ama nasıl bir sancı kıvranıyorum. Doğum sancısı gibi ara ara gelmiyor saniyelik geliyordu. Sezeryan istedim en sonunda açıklık yok bebek yerleşmemiş ağrım deli gibi bebeğimin suyu gitti hareketleri azaldı. Doktorla görüştüler ve açlık sürem dolunca (8saat) sezeryan olacaktım. Artık bıraktım normal doğum istiyorum istiyorum inadımı. Bebeğimi riske atamazdım. Sabah 8e kadar ağrı çektim ağladım yürüdüm koridorda. 8.30a doğru aldılar beni ameliyathaneye. Spinal anestezi verildi. Uzandım doktorumla konuştuk başladı ameliyat. Aradan 1-2 dk geçmişti ki ben dünyanın en güzel sesini duydum göz yaşlarım pıt pıt ama ağlamaktan halim kalmamış zaten🥲🥲🥲 bebeğim doğmuştu doktor hemen gösterdi bana bak dedi tospik bu o kadar ağladığına değdi mi 🤗 çok mutluyum Hep ilk burnundan öpücem diyordum ki benden hiç ayrılmasın hemen burnundan öptüm. Annem dedim çok güzelsin 😍 gerçekten çok güzel bir bebekti tertemiz pespembe sıcacık 🤗 daha sonra bebeğimi bana bir kez daha gösterip götürdüler babasına ❤️ O ilk tanışmalarında yanlarında olmalıydım 😪 Ama neyse. O rahatlamayala ameliyatta bir kaç dakika uyumuşum 🤪🤪 sonra bende odaya gittim bebeğimi giydirmişler o kadar mı güzel olur bir bebek 😌 kendi nazarım değecek diye de ödüm kopuyor. Neyse hanımlar çok uzattım isteyen olursa sezeryan sonrası süreci de paylaşırım 😎 Hamile hanımlar ağrı çekiliyor mu evet çok mu evet dayanılmaz mı evet ama onun bir bakışı var ya dünyadaki herşeye değer 😚 Yok böyle bir his. Allah tüm hamile annelere bu güzel duyguyu nasip etsin 🤗 Ama hala düşünmüyor değilim bekleseydim acaba normal doğum olur muydu ?