Herkese merhabalar…12 temmuzda ben de miniğime kavuştum şükürler olsun ❤️ doğum hikayemi buraya yazmak istedim çünkü her doğum kendine özel ve bir şeyler planlandığı gibi gitmeyebiliyor uyum sağlamak çok önemli. Burada başka insanların korkunç olarak tanımladığı şeyler bir başkasına çok normal gelebiliyor. Naçizane fikrim pozitifligi elden bırakmayın ❤️
Gelelim mis kokulu kızıma kavuşma hikayeme….
10 temmuz cumartesi günü rutin kontrol için doktora gittim. Tam olarak 38+0 idim. Bundan önceki birkaç kontrolde de bebeğimin karın çevresi büyümesi durmuştu ve kilo almiyordu. Bu kontrolde de hala kilo almadığını görünce doktorum önce çatı muayenesi yaptı ( burada bazılarının anlattığı gibi bir şey asla değil. Ölüp bitmiyorsunuz ve 1 dk kadar sürmedi bile. Evet hoş bir his degil ama kastikca daha kötü oluyor ) muayene sonucunda bize artık bebeği içeride tutmanın anlamının kalmadığını , gelişimini tamamladığını ve kilo alımının birkaç hafta önce durduğunu, doğumu başlatmak istediğini anlattı. Ben en başından beri müdahalesiz bir normal doğum istiyordum. Çatım buna uygun bebek düşük kiloda idi. Doktorum suni sancı deneyeceğini fakat herhangi bir olumsuzluk durumunda hemen sezeryana dönebileceğini söyledi. Doktoruma sonsuz güveniyorum kendimi ve bebeğimi onun tecrubeli ellerine teslim ettim. Bu aradaki iki gün elbette çok heyecanlı geçti ve en önemlisi kendimi 2 doğum şekline ve getirilerini alıştırmaya çalıştım. Bence bunun çok faydası oldu. Pazartesi sabah erkenden yatisim yapıldı ve suni sancı takıldı. Bebeğim de düşük kiloda olduğu için suniyi hafiften başlattılar. Saatler geçmesine rağmen bende sancı yoktu . Hemşirelerin yaptığı çatı muayenelerinde ise bebeğin başının kanala bile oturmadığı görülüyordu. Hatta benim fındık kurdum küçük bir bebek olmanın avantajını kullanıp içeride hala fır dönüyor nst bağlayan hemşireleri çileden çıkarıyordu 😂🙈 uzun bir süre suni denendikten sonra sezeryan kararı alındı. Ve spinal anestezi ile yapılan ameliyatla kızıma kavustum❤️ öncelikle şunu belirteyim ben hayatımda damar yolu bile actirmis insan değilim. Yani yapılan bütün işlemler benim için çok yabancı. Fakat yolun sonu güzel . Canım doktorumun da elimi tutmasiyla ve pozitif düşünme ile süreci çok güzel atlattım. Öncelikle spinal için masaya alındım ve kamburumu çıkarıp bekledim. Ben kilolu olduğum için tek seferde takamadilar birkaç kere denediler yeri bulmak için . Buna rağmen inanın sadece iğne ucunun girmesi kadar bir acı oluyor . Daha sonra yatırıp sonda taktılar. Açıkçası bundan biraz korkuyordum çünkü bacağıma sıcaklık yayılmıştı ama ya tam uyusmadiysam hissi vardı. Ama öyle olmuyormuş 😂 nasıl takıldığını bile anlayamadan bitti😂 sonrasında ameliyat için hazırlandım ve başladılar. Elbette perde arkasından görmek mümkün değil fakat burada pek çok kişide okumuştum cidden sadece birisi size dokunuyor gibi hissediyorsunuz . Asla rahatsız edici bir şey değil. Ve sanırım birkaç dakika sonra bal kizimin sesi duyuldu ❤️ doktorum perde arkasından gösterdi yüzünü aman Allahım ne kadar minik bir şey ❤️🧿 (rabbim isteyen herkese nasip etsin, bekleyenlere de çok çok güzel dogumlar nasip etsin) kızımı temizleyip yanağıma koydular o pamuk teni harikaydı. Daha sonra bebeğimi yukarıya çıkardılar ve benim dikiş işlemlerim devam etti. Bu arada doktorum bebeğin boynunda 2 tur kordon olduğu ve kordonu da kısa olduğu için aşağıya inemedigini söyledi. Yani illa ki sezeryan olacakmış kendisi geliş yolunu bu şekilde belirledi 🙏😊 doğum sonrası sürece gelecek olursak
- Buradaki arkadaşlardan hep kahve duymuştum baş ağrısını engellemesi için o yüzden hemen sade filtre kahve içtim 2 kere bilmiyorum etkisi var mı ama hiç baş ağrısı yaşamadım.
- Gaz çıkarmak aşırı önemli imiş. Çok şükür daha anestezi etkisi geçmeden çıkardım.
- Anestezi etkisi geçince mutlaka ama mutlaka yürümek lazım. İlk kalkarken illa ki zor oluyor ama ne kadar erken yururseniz o kadar iyi geliyor. Ben yürümek için kendimi epey zorladım. Hatta ilk gün dik durabilmem bile birkaç günümü alacak sandım ama çok şükür öyle olmadı . Günden güne daha iyi oluyorsunuz
- Sondayi çıkarırken de hiç ama hiç hissetmiyorsunuz 😊 biraz uzun oldu ama hamileliğin son günleri uzun ve endişeli geçiyor. Belki süreci benzer olan annelere olumlu bir katkı sağlayabilirim diye uzun anlatmak istedim. Herkese şimdiden güzel ve sağlıklı doğumlar diliyorum ❤️ sorularınız var ise cevaplayabilirim…