Sabah doğumu yönlendirmek için saat 08:10de hastanede randevumuz vardı, ancak sabah saat 06:30 civarı suyum hafiften sızmaya başladı,suyum gelmese onlar doğumu başlatıcaktılar balon diye bir yöntem varmış.. kontrol ettiklerinde suyun patlamış dediler , bizde baya sevindik kendiliğinden geldi diye, ondan sonra alttan muayene ettiler ve malesef sadece 1cm açıklık vardı.. Ondan sonra 2 tane hap verdiler ve hemen sancılarım başladı,hemde 1-2dakikada bir geliyordu şidetti 130 kadar çıkıyor 1dk sürüyordu.. derin nefes alıp vermeyle kontrol ediyorduk arkadaşlarım eşim sağolsun başımdan ayrılmadılar💚Kesinlikle epidural istemiyordum hep normal doğal yollardam olsun istedim ama saat 18:00 kadar dayanabildim ondan sonra epidural ve sezeryan için yalvarmaya başladım😅ancak Hollandada sezeryan son ihtimal olarak yapıyorlar..Epiduralı hiç bi şekilde hissetmedim çok ağrıyor çok büyük iğne diye beni korkutmuştular ama dediğim gibi ben iğneyi yapmalarını beklerken,iğne yapılmıştı bile 😂 accayip rahatladım bu şekilde dayanırım derken…. Tansiyonum düştü ve bebeğimin kalp ritimleri bozuldu ya çok hızlı ya da çok yavaş atıyordu.. açıklık nekadar olmuş diye baktılar 12 saatte sadece 5cm açılmıştı,bolca duşta sıcak su tuttum yürüdüm squat yaptım ama nafile🥲Kalbi özellikle düzensiz atmay başlayınca kızımın riske atmak istemediler ve sezeryana aldılar 10 dakikadan önce bebeği çıkartılar yarım saat civarı dikiş yapıldı çok şükür kızımıza saat 21:46da kavuştuk gayet sağlıklı gözleri açık doğdu resmen etrafa bakıyordu😀 3640kilosu 51cm uzunluğu 🤍 Larissa diye kayıt ettirdik eşim seçti, ezan ismini ben seçtim Nila Su 🌹 Çok fazla acı çektim 12 saat boyunca ama değdi.. bidaha doğurur muyum? Hayır! 😃 Herkese hayırlı doğumlar diliyorum, Rabbim sağlıkla kavuştursun kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏 morfin epiduralın etkisi geçince acısını anlarım ama doğum sancısı kadar olamaz diye düşünüyorum 🥲 Sezeryandan korkmayın💚