Nerden başlasam bilemiyorum ama bu platformu çok geç fark ettim ama zamanla vakit geçirdiğim tek yer oldu.Gebeligim başından beri sorunsuz geçse de her kontrol de farklı bir şey ile karşılaştık. 35. Haftada Tesadüfen sağlık ocağında yüksek tansiyon çıktı ve hergun düzensiz yükselen tansiyon ile başımız derde girdi.tum testler yapıldı tüm şüpheler bir bir kalktı derken gebeliğe strese bağlı belirsiz bı tansiyon çıktı. İlaç tedavisi başladık.Hem özel hem devlet Hastanesi takipliydim.Basindan beri sürecim normal doğumu gösterdiği için devlette doğum kararı aldım ama son haftalardaki tansiyonu hiç onemsemediler her gittiğimde erteledi git sonra gel vs içime kurt düştü ve özel hastaneye gittim doğum için konuştum.Doktorum tansiyonun neye bağlı yükseldiğinin bı testte çıkamamasi üzerine normal doğum esnasında anı yükselmeler fark edilmez bebeğe sana vurabilir risk alma derim dedi ve o gün sezeryan kararı verdim.gun aldık derken doğum günüm de 39+2 de gün aldık.Sabah gittik yatışim yapıldı erken gittiğim halde birden odaya geldiler apar topar gittik eşimle bile vedalasamadim hemen çocuğun kıyafetlerini kucağıma aldım telefonu aldım gittik ameliyathaneye ameliyat yatağına kadar kendim gittim çıktım oturdum hemen ignem yapıldı belden asla hiç bı şekilde acı hissetmedim çok rahattı sonra uzandım üstümü örtmeye başladılar derken uyuşma çoktan başlamıştı.Ekip kalabalık ve çok ilgi idi sadece başımda bı anestezi doktoru ve hemşire benle konuşmak için duruyordu bebeğin çıkması 10 dakika filan sürdü o arada 3 kez tansiyon yükseldi düştü cihazlar bağlandı ilaçlar yapıldı hemen kaç kere gözlerim gitti geldi derken velhasıl zar zor zapteddiler tansiyonu.Bebeğimi hemşirem getirdi yanağıma doğru o anı unutamıyorum sıcacık yumuşacık bı ten bı kaç poz çekildi ve hemen götürdüler.25 dk da dikislerim sürdü odama çıkarıldım ilk 2 saat hiç bı şekilde uyuşma geçmedi çok rahattım 2 saat içinde cok kez emzirmek için eve geldi ama bebeğim asla almadı:(2 saat sonra uyuşmalar geçti ağrılar basladi aman aman zor değil asla asla dayanılmaz degil adet sancısı çeker gibi ağrılar oluyor helsi bu.surekli ağrı kesiciler yapılıyor zaten.ilk 5 saatten sonra ilk ayağa klakis bı tık zor evet yere bakmadan karşıya bakarak biraz da sirenli olup evet ben yapacağım derseniz okuyor gerçekten ilk kalkınca biraz bulantı ve baş dönmesi oldu ama anlık geçti gitti.biraz yürüdüm alıştım mama takviyesi verildi bebeğe maalesef emmedi. Gazım gece çıktı ama sancısı çok kotu mutlaka çıkarın. Ben bol bol Nescafe bol su ve kayısı hoşafı yaptım götürdüm bunları yaptım ek olarak bişi yapmadım normalde de çok gazlı sorunu olan biriyim ama şükür erken çıktı.sabah doktor geldi kontroller yapıldı çıkışımız verildi evimize geldik.
- Günden bildiriyorum
Bir tavsiyem depend asla lazım olmadı çünkü ne kadar büyük alsanız da camsir formunda olduğu için sıkıyor ve asla bacağınızı kaldıramıyorsunuz en kullanışlısi hasta bezi oldu benim için. Şuan depend evde giyiyorum dependi giyip içine ped takıyorum pedi değiştiriyorum.
meme reddi devam ediyor göğüslerim süt dolu artık atesleniyordm elektrikli sağma makinesi ile sagdik günde 3-4 defa 20-30 CC çıkıyor ense daha çok çıkar emmedigi için bu kadar oluyor şimdilik.
Onun dışında 39+2 3635 Gr 50 cm doğdu oglum.herşeyi çok güzel tek sorun emmiyoruz ben biberon emzik vermiyorum sütüm çıktığı kadar kaşıkla veriyorum gerisi mama takviyesi mecbur alıyoruz yetmiyor kan şekeri düşmemesi için mama devam şuan.kasikla verdiğim için şuan için rahat ben pes etmiyorym Elbet bebeğim pes edecektir bol sabır dua,tavsiyeleriniz varsa sorularınızi cevaplayabilirim.