Dünya nüfusunun yarısının geçirdiği, kedi dışkısı, tam yikanmamis sebzeler, tam pişmemiş et, süt ve süt ürünleri gibi besinlerden geçiyor bu toxoplasma paraziti. Benimde yaşadığım bir durum maalesef benim gebeligim kötü sonuçlandı düşük yaşadım. Ikinci istenen test hastalığı yani bu parazitin vücudunuza ne zaman bulaştığını tespit etmek için yapılıyor. Eğer gebelik baslangicindan 4 - 6 ay önce paraziti vücudunuz kapmissa sorun yok fakat 4 aydan daha erken bir süreyse sıkıntı olabiliyor. Çünkü vücudunuz parazite karşı bağışıklık kazanmamış oluyor ve bebege bulaşma riski oluyor. Eger parazit bebeğinize 1. Trimesterde bulaşirsa hasar riski %30 larda, 2. Trimesterde bulasiraa %60 larda, 3. Yani son trimesterde bulasirsa risk %90 lara çıkabiliyor. Bu risklerin sonucunda bebeğinizde körlükten sakatliga zeka geriliğine bir cok problem olabiliyor. Sağlıklı doğum olsa bile ileriki yaşlarında zeka geriliği gibi durumlar ortaya çıkabiliyormus. Benim testimde parazit vücuduma çok yakin zamanda bulaşmıştı ve kesenin gelişimibi etkileyip düşüğe sebep oldu. Şu aşamada size bolca dua edip sizinde bu hastalığı gebeliğinizden önce geçirmiş olmanız için dua etmenizi öneririm sadece kendinizi üzmeden sadece pozitif kalmaya çalışıp hayırlısını isteyin. :(