Kızlar merhaba
Pazartesi günü doğum yaptım şuan bebişim yanımda uyuyor yazayım dedim anlatmak istedim :)
öncelikle sezeryan doğumu kendim istedim.. kanımda bi kaç sıkıntı çıktığı icin özelden ünv hastanesine yönlendirilmiştim test sonuçlarım tam çıkana kadar ve netleşene kadar özele gidemezdim. Neyse benim bi aksam hafif bir sancım tuttu ve gittik ünv hastanesine bana orda normal doğum düşünen kardeşler korkmasın bu hastaneyle alakalı bi durum yani asistanlar muayene etti cünkü. Cok kötü davrandılar canım cok yandı ve bende travma gibi kaldı o ve dedim ki ben hayatta normal yapamam ordan ağlayarak kaçtım. O yüzden gerçekten durumunuz var ise ve bi sağlık sıkıntınız yoksa özelden şaşmayın derim. Neyse neyse.. 2 gün sonra kök hücre tahlilim çıktı ve tertemiz hemen kaçtım ordan ve özeldeki doktorumla görüştüm dedim ki ben sezeryan istiyorum 😅 ve hemen pazartesi
gününe ameliyathaneyi hazırlattı öncelikle spinal anestezi oldum belimden aşağı uyuştırdular ve bi
gram ne iğnenin acısını hissettim ne yanma,ne doğumdan sonra baş ağrısı falan arkadaşlar öyle kodlamayın kendinizi başkalarında var diye korku yaratmanın anlamı yok hiçbişey olmadı. Herneyse uyuştum ve beni yatırdılar uyuştuktan sonra sondayı taktılar hiçbişey hissetmedim. Daha sonra doktorum geldi. He tabi biraz anesteziden ötürü doktorum gelene kadar az bişey midem bulandı ve ben kendimi zorladım kusmak istedim ve cok rahatladım sonra. Sonra doktorum geldi ve hemen ameliyata başladılar 5 dakka sonra çocuğum doğdu o güzel yüzünü ve sesini duydum ya orası cok bambaşka bir duygu…:) ve ben hiçbir ufak dokunuş bile hissetmedim yAni cok güzel uyuştum. Daha sonra dikmeleri falan bi 30 dakika sürdü ve estetik dikiş oldu. Sonrası odama getirdiler hiç ağrım sızım vs olmadı bi 6-7 saat sonra yürütmek için kaldırdılar tabiki o ilk kalkış biraz zor ama ben hemen kalktım ve bi tur hemşireyle yürüdüm sonra kendi başıma yürüdüm dik bir şekilde. Hergün 6-7 tur attım öyle koridorda. Öyle sızlama şeklinde cok ufak ağrılarım var onun dışında hiçbişey yok. Sütümde azar azar başlayarak geldi bebişim de emiyor 39+1 de doğurdum :) yani herşey cok güzel geçti suan 2 gün oldu doğum yapalı ve herkesten duyduğum şey şu 2 gün sezeryan doğumlu olan bir bayana göre cok iyisin diyorlar. Cünkü artık teknolojide değişti bence.. özel olunca da cok güzel ilgileniyorlar diye düşünüyorum. İşte böyle arkadaşlar :) sezeryan doğum yapacak olan arkadaşlarımın kafasında iyi kötü düşünceler varsa anlatmak istedim inşaAllah sizinde doğumlarınız muhteşem geçer… sezeryan ya da normal doğumunuz ne şekilde olursa olsun rabbim yardımcınız olsun ve su gibi geçip bitsin inşaAllah ☺️🤲🏻