Merhaba güzel hanımlar🌸😊26 gün oldu ikinci miniğime kavuşalı. Bizim ikinci hikayemiz de ilki ile benzer…En başından başlayacağım anlatmaya❤️
Kutay’ım 11 aylıkken bir gece emzirmek için uyandığımda mide bulantısı hissettim. Üşüttüğümü düşündüm çünkü korunuyorduk hamilelik ihtimalini hiç düşünmedim. Lakin bulantılar geçmedi baş dönmesi eşlik etmeye başladı. Üstüne günüm de geçince hala çok rahat hissederek öylesine test yaptım. Kimseye söylemeden. Hızlıca iki çizginin belirmesi ile başladı ikinci serüvenimiz😊Şok, korku, heyecan, biraz hüzün ile birlikte bu yola çıktık. İlk bebeğim küçük olduğu için korkularım fazlaydı. Karmaşık duygular içerisinde 40 haftayı bitirdik. Doktorum çok anlayışlı işini düzgün yapan ve insana insan olduğu için değer veren biri ona da güvendim ve 40 haftayı doldurduk.
Doktorum biraz erken suni işe başlatmak istiyordu. Biz de 40 hafta dolunca kontrole suni sancı işe başlatmayı kabul etmiş vaziyette hazırlıklı gittik. Kontrolümüz yapıldı. Bebeğin boynuna kordon dolanmış zaten ( Doktorumuz bunu ikinhafta önce görmüş ama 32′den beri bebek doğum pozisyonunda ve aşağıda olduğu için tehlike arz etmediğinden bize son haftaya kadar söylememiş) bu sebeple suni ile doğum yapmak üzere yatışım yapıldı. Tabi kordon dolandığı için doğuma kadar nst ye bağlı kalmam gerekti. 12 gibi serum bağlandı. Yavaş yavaş sancı gelmeye başladı. Adet sancısı gibi. Sonra durdu. Serumu hızlandırdılar ve sancım artmaya başladı. Pilates topum yanımda tabi yine 😁Ebeler de çok tatlıydı sağolsunlar hep destek oldular süreçte. Eşim hep elimi tuttu her sancı geldiğinde elini sıktım. Sonradan elini çok acıttım mı diye sorduğumda baya acıttın dedi😊 Nst bağlı halde kalkıp yürüdüm sancı gelince bacakları yana açıp çömelmek iyi geliyor yatarak zor geçiyor👍 Topuma ilk başlarda oturdum sonra oturabildim desem yalan olur😁Neyse sancılar arttı ara ara açılmama baktılar 3 cm olmuştu saat 5 gibi. Sonra sancılarım arttı bana doktor seni dopumhanede bekliyor dediler. 20.30 odada çıkışım. Doktor muayene etti. Seni 9′a kadar doğurtucam dedi saat kaç diye sordu 20.40 dediler. Ikındım bir kaç kere ama doktorum sanki spor mğsabakası sunar gibi öyle heyecanlı ve gaza getirir şkilde beni yönlendirdi ki 20.50′de bebeğim doğdu😅Tolunay Ata’ya sağ salim boynunda iki kordonla kavuştuk. Oksijene alındı 1,5 saat kadar. Sonra odaya indirdiler. O kadar güzeldi ki. Kutay kadar sevemezsem diye korkuyordum ne yalan söyleyeyim ama asla öyle bir şey yok hamilelik karmaşıklığından kaynaklanıyor.
Suni sancı normal doğuö sancısından kat kata fazla diyorlar ama benim ilk doğumumda fitille doğum başlatıldı ve 3 cm den sonrası kendi sancımdı. Bence bir fark yok suni ile arasında. Korkmayın mecbur kalırsanız.
Bu süreçte sarılık olduk. İki kez ikişer gün mavi ışıkta yattık hala değeri yüksek sayılır ama geçiyor. Bebeğim 15 günlükken de Isparta’dan ailemin yanına Ordu’ya geldik. Sarılık dışında her şey yolunda. Benim için de doğum güzel bir süreç oldu. Dikişlerimi de hep kuru tuttum ve 15 günü bulmadı iyileşmesi. Şimdi İki çocuklu hayatıma adapte olmaya çalışıyorum herkese hayırlı ve güzel doğumlar dilerim😊🌸