Kızlarrrrr bende doğurdummmmmm 🥲🎈🥰
Cümleye nasıl başlanır bu duygu nasıl izah edilebilir bilmiyorum ne kelime haznem ne de hitabetim yetiyor 🥺
05.07.2021 pazartesi günü saat 16.30 da geldi miniğim öyle çok şey yaşadık ki 9 ay boyunca Rabbim’in mucizesi resmen kovid geçirdim hamileliğimi bilmiyordum hamilelere verilen değilde normal kovid geçirenlere verilen ilaçtan kullandım bir dünya doktora gittim araştırma yaptırdık merdivenlerden düştüm kuyruk sokumum zedelendi ekstra bel fıtığım vardı dedemi kaybettim ailevi sorunlarımız oldu bebeğimin dudağında çentik olabilir dediler gezmediğim hastane kalmadı derken sinir stres üzüntülü bir hamilelikti ama bu zamanlardaki en büyük destekçilerim Allah onlardan bin kere razı olsun canım eşim ve canım annem 🙏🏻♥️
Gelelim doğum hikayeme …
35.haftadan beri ha doğurdum ha doğuracam çocuk keseye indi başı aşağıda sancılarım oluyor çatım müsait normal doğum istiyorum diye diye sezaryen doğurdum 😂 5 Temmuz günü sabahtan kontrolümüz vardı tahmini doğum tarihimiz 8 Temmuz du ama bende ne bi açıklık sancı nişan hiç bir şey yoktu ay sancıları hariç başı aşağıdaydı sadece neyse kontrole diye eşimle hastaneye gittik bu arada hastaneye giderken yine ayağım kaydı apartmanda hooop yere serildim gider ayak 😂😂 neyse ki ufak bi popo üstü düşüştü kontrole gittik nst ye bağlandık sancı yok muayene ettiler açılma yok beklenen doğum tarihine kalmış 3 gün bebiş inatçı doktor istersen alalım 3 günde sancı gelmez beklersek daha fazla bu sefer kakasını mı yedi kordon mu dolandı diye düşünürüz sürekli dedi ben ısrarla kendi sancılarımla doğurmak o anı yaşamak istiyordum oğluşum 3.730 gr olmuştu çok kararsız kaldım bir yandan da korkuyordum ya ben evde tekken doğumun başlarsa diye eşim de ısrarla sezaryen istiyordu bu durumdan dolayı bir yandan da ilerde sezaryenin acısının çok zorladığını bildiğimden iyice çıkmaza girmiştim doktordan müsade isteyip eşimle hastaneden çıktık bir yerde oturduk bu arada eşim telefondan sezaryen doğum videoları izliyor ben çocuk gelişim öğretmeniyim çok izledim öyle şeyler 😂 eşim izledikçe içi gidiyor bekleyelim aşkım ben vazgeçtim sen normal doğur canının acısına kıyamam ben dedi o cümlesini bitirir bitirmez ben doğurcam bugün sezaryenle dedim bi affalladı emin misin falan derken evet kalk dedim eve gidiyoruz eşyaları almaya sonra geri gelicez hastaneye ve 3 kişi olarak çıkıcaz dedim o da şaşırdı ama bir yandan da mutlu oldu doktorumu aradım geliyorum ben eşyalarımı alıp dedim ailelere haber verdik eve gidene kadar hem korkudan hem mutluluktan ağladım çünkü oğlumla aynı bedende son saatlerimizi yaşıyorduk bir yandan da doğum korkusu sardı beni eşyaları aldık hastaneye döndük ailelerle birlikte saat 1 buçuk 2 falandı işlemlerim yapıldı sonra bana yemek ve su durumumu sordular doktorumu doğuma geliyorum diye aradığımda aç mısın dedi bana ne çok açtım ne de tok tamam dedi su durumumu sormadı benimde sezaryene girerken aç ve susuz gidileceğini bilmediğimden eşyaları almaya eve uğradığımızda su içmiştim sen misin o suyu içen 😂 saat 4 e kadar bekledik etki gitsin diye işlemlerin ardından odamıza geçip saati bekledik hiç zaman geçmedi doğuma girene kadar hep korktum damar yolum açıldı kıyafetim giydirildi saat 4 oldu doğumhaneye gidicem o an ağlamaya başladım canım kocam ahh bakamadım gözlerine nolur ikinizde sağ salim gelin dedi öptü kocaman annem zaten benden önce ağladı kocaman sarıldım ona sonra kardeşime babama kayınvalidem kayınpederim süt annem ve kardeşimde gelmişti hepsine Allah’a emanet olun dedim bindim asansöre eşimde geldi kapısına kadar üst kattaydı doğumhane son kez vedalaşıp girdim ben girerken eşim aşağıda hüngür hüngür ağlamış çok masum baktı bana diye ahh canımın içi 🥺 o sırada bende girdim içeri çok soğuktu ya da benim korkudan kanım çekilmişti bilemiyorum terliklerimi kalan son iç çamaşırımı çıkartıp spinalim için eğilmemi istediler ebeler ve hasta bakıcılar bana yardımcı oldu kuyruk kemiğimde zedelenme olduğu için ve hafif kilomdan dolayı kısa iğne olmamış o iğneyi yaparken çok canım yandı 2 kere yapıldı anestezim ilki tutmayınca sonra uzandım ameliyat masasına içimden bildiğim bütün duaları okuyordum anadan doğma şekilde sondam takıldı uyuştuktab sonra anestezi uzmanı sağ ayağını bükmeden kaldır bakalım dedi kaldıramıyorumdum çok tuhaftı saniyeler içinde nasıl oluyor diye şaşırdım o an sonra diğer işlemlerin yapıldı doktorum geldi size güveniyorum hocam dedim konuştuk derken o an onlar beni kesiyorlardı 😂 his vardı ama sadece dokunuyorlar gibiydi 4 de doğuma girdim hazırlık anestezi falan derken saat tam 16.30 da oğlum annesine merhaba dedi ağlama sesiyle çok irkildim nedense bi an sesini duyunca sonra yanak yanağa geldik oğluşumla annemm dedim öptüm onu ağlaştık baktığım ilk yer dudağı oldu acaba diye hep aklımda soru işaretiydi çünkü gittiğim her doktor yok dese bile aklıma girmişti o düşünce çünkü oğluşum aşağıda babasıyla kavuşurken ben yukarıda çok acı çektim rahmimde yapışıklık vardı ve anestezi 2 kere vurulunca ekstra üzerinden 2 saat geçmesine rağmen su içmiştim bu nedenlerden dolayı çok canım yandı sezaryen çok rahat geçmedi anlayacağınız normal doğum gibiydi dayanamıyordum anestezi uzmanıma çok sinir oldum canın acımaz imkanı yok falan diye söyleniyordu başımda ya yalan mı söylüyorum çok fazla acıyor ve midem bulanıyor dedim kendi kendine yine söylenirken duydum uğraşamıcam ver iğneyi dedi iğne yaptı bana şikayet edecektim de uğraşmak istemedim banane bugün yaptığın 3. doğumsa benden çıkardı resmen sinirini o iğne bir tık dindirdi ama çok uyuştum o an canım acıyor dememe bile halim kalmadı içim gidiyordu tahminimce 5 dk sonra falan geçti etkisi nolur bitsin dedim bu arada içimden bir daha asla doğurmucam falan dediğimi hatırlıyorum 😂 şükür ki bittiğinde içimden bir oh dedim asansörle inerken eşim yine en öndeydi oğlumuz geldikten sonra beni sormuş yine nasıl diye bakışıp ağlaştık çok canım yandı çok dedim hakkını helal et güzel kadınım içerdeki oğlumuz ve sana şükürler olsun dedi odama aldılar kavuştuk oğluşumla tekrarda mis gibi kokuyordu 1 gece orda kaldık sezaryen sonrası ilk yürüyüşte hiç zorlanmadım çok canım yanmadı sadece açlık beni mahvetti geç saat olduğu için yemek yedirmediler sabah kahvaltımı 11 de yapmıştım o gün saat 12 ye kadar bir şey yemedim sonradan kek yiyip meyvesuyu kahve su bol sıvı içebilirsin dediler sabah kahvaltısına kadar geceyi atlattık oğlum hiç zorluk çıkarmadı tek sorunumuz sütüm gelmedi mama vermek zorunda kaldım 3 günlükken falan sütüm anca geldi ama mamayı kesmedim meme mama yapıyoruz hala bugün 9 günlük olduk oğluşum şuan yanımda uyuyor miss gibi kokuyor çokta sağlıklıyız maşallah Rabbim bu duyguyu herkese tattırsın inşallah taze anne olarak aklınıza takılanları da elimden geldiğince cevaplarım biraz uzun oldu ama güzel oldu çok öptük sizi 😘😘😘💙💙💙