Julidee 21 haftalık hamileyim geçen hafta detaylı ultrasyona girdim ve bebeğimin ( kız bebek )sol böbreğinde 9mm genişleme ve kiste benzer şeyler olduğunu söyledi doktor kistler kesin değil gördüğüm şeyler genişlemede olabilir bi kaç hafta sonra net bi şekilde anlayabiliriz dedi ama ben çok huzursuzum başına böyle bi olay gelmiş tecrübeli annelerimiz varsa bana da yardımcı olurmusunuz öğrendiğim günden beri çok huzursuzum 😓😓
Htcdre Julidee canım merhaba aynı sorunu ben yaşadım benimde detaylı ultrason da çıkmıştı bebeğimin iki böbreğinde de büyüme vardı her gittiğimde de büyüme devam ediyordu ama hiç bir sıkıntı olmadı kızımı doğurduğum zaman ilk idrarını yapmasıyla böbreğinde büyüme küçüldü üç ayda bir kontrole gittik ve her defasında küçüldü şuan 3 buçuk yaşında hiç bişeyi yok doğar doğmaz böbrek büyümesi geçiyor hiç sıkıntı yapma ben çok ağladım inan ağlayacak kendini üzecek bit durum yok bebeğin doğunca geçiyor hepsi
jamila_95 Julidee canim benim doktorum diyoki genislenme her bebekde ola biliyomus yani korkucak bi durum degil dogumdan sonra geciyormus.
Cennet-polat Julidee böbrek büyümesine çok takılma çünkü bir çok bebekte söylüyorlar hatta erkek bebeklerinde baya oluyormuş sonra düzelir dedi düzelmese bile çözülebilir bişey bunun için kendinide bebeginide strese sokma kistte insAllah yoktur Gönlünü ferah tut🤲
Gkc92 Julidee benim de bebeğim kız iki böbreğinde de genişleme var. Doktor takip etcez dedi ameliyatlık olmadığı sürece sıkıntı tok düzelir dedi bekliyoruz
Julidee Htcdre yaa gerçekten böyle şeyler duymak beni çok rahatlatıyo ama inşallah sadece büyüme vardır kist olursa daha sıkıntılı bi durummuş galiba sizde kistte varmıydı 😔
Htcdre Julidee kist hamilelik boyunca denmedi ama kızım doğduktan sonra kontrolde demişti kist var diye ama hiç bişey olmadı kendiliğinden geçti dediğim gibi genel de kız bebeklerde oluyor ama sıkıntı olucak bi durum değil hepsi geçici merak etme hamileliğin tadını çıkar
Julidee Htcdre çok teşekkür ederim yanıtladığınız için birazda olsa kendimi iyi hissettim allah razı olsun inşallah bizimkide geçici bi durumdur allah bütün evlatlarımıza sağlık versin gerisi önemli değil 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
jamila_95 Benim bebegim de kiz, bir bobrek digerinden kucuk olcusu . Ben de cok huzursuzum😔 doktor bi mudahile yapamayacagini soyledi su an icin . 26+1 haftamiz. Doguma kadar kontrol altinda tutucaz bakalim esit olculere geliyolarmi
Julidee jamila_95 ayy inşallah düzelir senin bebişte valla bu hamilelik sürecide en az hamile kalmaya çalışmak kadar yorucuymuş gerçekten hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza inşallah ya dua etmekten başka bişey gelmiyo elimizden
Cennet-polat Cennet-polat Ki banada söylediler başından beri sürekli sol böbrek bir tık büyük doktor idrar yapınca geçer çocuğunda diyor ama çok önemli bişey değil aslında size söylemek zorundayım kontrol altına alalım hep bakalım dediler cuma gidicez hastaneye bı sorayım hatta ne durumda biz 33+6 haftaligiz suan
Julidee Cennet-polat banada öyle dediler ama ben kafama takmadan duramıyorum maalesef bide sadece genişleme olsa yine iyi kistten falan bahsedince baya bi panik oldum
jamila_95 Julidee evet ben de cok takintili bi insanim dogrusu moralim bozuluyo surekli kafamda. Ama ishte dogumdan sonra duzeliyo bobrekle ilgili bi cok shey. Sen de uzulme insan travma aliyo resmen. InsAllah saglikla aliriz kucagimiza kardesim
Cennet-polat Julidee sizin stresiniz bebeginizede geçiyor unutmayın tavekkul edin rabbim saglikla kucağınıza aldiginz zamanları gösterir insAllah
Julidee Gkc92 ya sadece genişleme olsa fazla takmıcam ama kiste benzer bulgular var dedi o canımı sıkıyo genişlemenin tedavisi var ama kistin yok dedi bakalım artık zaman göstericem rabbim herşeyin hayırlısını versin ne diyim 😕
Gkc92 Julidee amin inşallah sağlıkla doğarlar umarım. Takipte kalırlar en azından doğduğu gibi ne yapacaklarına karar verirler