canım öncelikle çok geçmiş olsun yaşadığın durumdan ötürü. benim ikinci gebeliğim. özelde bir doktora gidiyordum adam ikili testte tutturdu dna testi yapalım yaşın da var fln yaşım da 37 ve yaş yükseldikçe down sendromu riski vs artıyor. adama şart mı fln dedim, dediki istersen ikiliyi yapalım buna 1200 tl ödersin ama sonra dna yı kesin ister sonuçlar oda 3 000 tl. boşuna ödeme 1200 ü direk dna yapalım dedi. bişeyler içime sinmedi başka bir özelde dr seçtim o da perinatolog. yani detaylıları yapanlardan. kadına gittim muayene oldum dedimki dna yapalım hiç gerek yok 2 li test yapalım yaştan dolayı riskin yüksek çıkacak bu zaten olacak ama bu önemli değil başka bir sıkıntı görmezsek kesinlikle gerek yok yaptırma dedi. başka da hiç bir problem çıkmadı. yani Allah korusun hamileliklerimizde bebekte problem olasılığı var ama doktorların yanılma payı çok yüksek. bu arada ilk dr enseye kalın demişti atıyorum 8 mm dedi, ikinci gittiğim arada 2-3 gün var 6 mm gayet normal dedi. yani canınızı sıkan durumlar oluşunca önemli bir karar almadan yada üzülmeden önce mutlaka başka doktora gidin