Minanin_Annesi Spinal sezeryan tercih edenler nasıl ilerliyor neler yapılıyor? Nelere dikkat etmeliyim ? Toparlanma süreciniz ne kadar sürdü? Bu süreci yaşayanlar kısaca anlatabilir mı panik yapmaktan korkuyorum
Ikinciyibekliyorum Minanin_Annesi canim doğumuma 2 aydan az bir zaman kaldı ikinci spinal sezeryanim olacagim 🤗 öncelikle korku ve endişeni anlıyorum cunku bende öyleydim kat ve kat korku vardi. Ama öncelikle ebeler , sonra ameliyathandeki anestezist oyle motive ediyor ki insani gerçekten ben bu kadar ilgi alaka beklemiyordum ( özel hastanede dogum yaptim ) . Doktorum gelmeden ebeler dedi eşini istermisin diye evet dedim eşim gelince sanki daha da cabuk geçti zaman. Bana doguma girip çıkmak 5 dakika gibi geldi ama kizim 15 dakikada cıkmış yukarı odaya ben ise 45 dakika sonra. Ama içerde 5 dakika gibi 🤗. Toparlanma süresine gelirse bu seninle ve bünyeyle alakalı. Ben 3. Gunu evime gelen misafirleri oturarak karşıladım. Yani bol bol yürüyüp dikkat edersen cabuk toparlarsın canim. Hiç endişe etme tek spinal sezeryan yapacak olan sen veya bizler değiliz 🤗 insallah kolay doğumlarımız olur 🙏
YazCilegi Minanin_Annesi hiç korkmayın ben 32 gün önce spinal sezeryan oldum. Dogum ekibiniz ne kadar motive edici güler yüzlü olursa sizde o kadar sakin oluyorsunuz benim ameliyat geçmişim var o yüzden bana artısı oldu. Sizi odada hazırlıyolar sedyeyle ameliyathaneye iniyorsunuz (ben yürüyerek girdim) anestezi doktoru sizi yönlendiriyor baska bir ebede talimatlar veriyor şöyle dur nefes al diye. İğne asla ama asla acıtmıyor hissetmiyorsunuz bile. Uyustuktan sonra sonda takılıyor herseyiniz hazır olunca doktorunuz geliyor (eşiniz gelecekse o giriyor benim eşim geldi bana inanılmaz cesaret verdi) 5 dakıkada kızımın sesini duydum. Hatta bana sakinleştirici verelim odaya gidene kadar dinlen dediler istemedim. Güle oynaya bi dogumdu içimde bişey unutmayın diye goy goy bile yaptım 😅 odaya cıkıyorsunuz 3-6 saat arası bacaklarınızın uyusuklugu gidiyor sonrasında ilk yürüyüşünüzü yapıyorsunuz. biraz acılı oluyor ama bunu bilir kendinizi telkinlersiniz yaşayacagınız zorluk azalıyor/ ben hemen yürüdüm. Yürümeye kalkerken sondanız cıkıyor hooop bitti derken anlamıyorsunuz bile yine sıfır acı.OGaz sorunum olmustu ben sadece ondan cektim onu da yapınca pamuk gibi oldum. Mutlaka hastanede duş alın,ayaklarınızı ve kendinizi sıcak tutun. Zor geliyor yapamam diyorsunuz ama mutlaka yürüyün yürümek mucizevi bi toparlanma yolu. Öyle bahsedilen bas agrısı mide bulantısı falan yasamadım ben. İlk 3-4 gün acı hissediyorsnuz sonra geçiyor zaten bebekle ilgilenmekten ona yetmeye calısmaktan canınızın acısını görmüyor gözünüz. Ben yine olsa yine spinal yapardım. Uzun uzun anlattım kusura bakmayın: sormak istediğiniz baska bişey varsa severek yardıcı olurum 🌸
Burcum Minanin_Annesi 26 temmuzda spinal sezaryen ile oğlumu kucağıma aldım. Ben biraz panik oldum ve panikleme sebebimde malesef ki burada okuduğum tam uyuşmadan kestiler yazıları oldu. Neyse şöyle anlatayım. Anestezi ile ilgili kağıt imzaladım ve beni sedyeyle ameliyathaneye götürdüler. Yanımda fotoğrafçım vardı. Sağ olsun çok destek oldu. Önce belden iğne oldum ve 10 sn içinde ayaklarımda sıcaklık hissettim ve yavaş yavaş komple uyuştum. Yaklaşık 3-5 dk içinde ayaklarımı hiç hissetmez duruma geldim. Ben ne kesildiğimi hissettim ne kan akışı. Bir tek bebeği çıkartmak için karnıma uyguladıkları baskıyı hissettim o kadar. Amieliyatta geçirdiğim panik durumu boşaymış. Evet tedirgin oldum ama oğlumu görmek paha biçilemezdi. Tabi o an gökten kutsal analık indi diyemicem😅 bir an önce bitsin diyordum içimden. Ama uyanıktım ve bebeğimi yanıma gtirdikleri an yanağından öptüm işte o an harikaydı🙏🏻 Korkmayın sakin olun. Toplamda 30 dk da odanızda oluyorsunuz.
Burcum Minanin_Annesi toparlanmam 2 günümü aldı. Akşamında yürüdüm ama dikişlerimde ağrı çok oldu. Bu ama kişiyle de alakalı acı eşiğine bağlı biraz da. 5. Gün iyice tay gibiydim evde. Şuan tek bile bakarım, evimle de ilgilenirim.
Kubra_dmrr Ben de burada durayım Ağustos’un 8 inde spinal sezaryen olcam inşallah burda o kadar okuyorum ama yine korku değişik duygular içindeyim
Minanin_Annesi Ikinciyibekliyorum Haklısın canım tek ben olmuyorum sonuç da😊 spinal belden iğne ile olan mı
Aycann Ikinciyibekliyorum sezeryandan sonra dikiş kontrolleri felan nasıl oluyor ? Pansuman felan yaptırmak gerekiyor mu ? Cuma gününe kadar bebeğim gelmezse bende spinal sezeryan olacağım .
Burcu59 20-30 dk gibi sürdü benimkiler ama sanki bana 5 dk gibi geldi. Hiç panik olmuyosunuz o an böyle rüya gibi geciyor. Zateb panik olursanız sakinlestirici yapıyolar. Benim toparlanma sürecim ayaga kalkana kadar sürdü ayaga kalktıktan sonra devamlı yürüdüm daha cabuk iyilestim sanırım. Hatta agrı kesici icin gelen hemsireye rica ettim artık igne yapmayın igne canımı daha cok yakıyor diye. Eve geldigimde hic yatmadım bebekle ben ilgilendim, günlük islerime de devam ettim. Kimseye ihtiyacımda olmadı. İnsallah bu seferde yine böyle kolay gecer ve tabi sizlerinde insallah 🙏
Minanin_Annesi YazCilegi Cok teşekkür ederim uzun uzun anlatmaniz çok iyi oldu😉 Spinal tam olark nerden yapılıyor iğnesi Ve kac gun içinde çıktınız? Daha sonrasında doktor kontrolleri ı ne sıklıkla gittiniz
Nascnraden YazCilegi benimde 2 ağustosta spinal sezaryan var tabi korkuyor nasil olacak diye beni sonrası korkutuyor size birsey soracaktim duş alın dediniz yani kesi varken duş yapabiliyormuyuz yada banyo nezaman yapabiliriz dikiş yerine su gelirse sorun olurmu birde sonda çıkarıldıktan sonra hemen dipent bezini takıyoruz dimi
iremkok YazCilegi o kadar güzel yazmışsınız ki , benim bebeğim ters duruyo sanırım bende sezeryan olacağım spinal istiyorum bende tabi hep bir şüphe içimde var bu yazıyı okuduktan sonra aslında biran önce toparlanıp toparlanmamak iş biraz anne de bitiyo
Esrayzk YazCilegi böyle anlatılınca insanın hemen doğurası geliyo rabbim zamanın da kucağıma almayı nasip etsin okudukça çok mutlu oluyorum 😁
Burcu59 Minanin_Annesi rica ederim ilk bas kalkıp yurumek zor geliyor biraz zaten en zor kısmı o ama bi kalktıgınızda bidaha aynısını yasamazsınız o yüzden bol yürüme en iyisi gercekten yürüdükce acıldıgınızı hissedeceksiniz insallah 😊
YazCilegi Minanin_Annesi vallahi belden yaptı ama iğneyi hissetmediğim için şurdan yaptı diyemem. Eğer gazınızı cıkarırsanız bebegınızın sağlıgı da iyiyse yatış saatınızden 48 saat sonra cıkıyorsunuz öncesinde cıkarmıyolar. Dikişlerinizin üzerinde su geçirmeyen bant oluyor ben ilk yürümemden sonra hemen dus almıstım hemsire bana ılık dus al sütün inmesine de yardımcı olur dedi. Bi de ben duş konusunda huyluyum alamazsam olmazdı 😅 dogumdan sonra 5.günde dikiş üzerindeki bantı cıkardım evde. Krem verdi doktorum sabah aksam sürüyorum iz kalmaması için. 40ımda gidicem doktora muayene olucam öncesinde olmadım hiç sorun olmadıgı için
YazCilegi Nascnraden evet sonda çıkınca depent takılıyor. Dikişin üstüne su geçirmeyen bant takıyolar ben ilk yürüyüşümden hemen sonra girdim duşa
Burcum Aycann 7 kar kesiğin 6 katı dikiş yani içerisi dikiş en üst kat yapıştırma oluyor. Yani dikiş kontrolü yapılmadı. Hastaneden çıkarken bi sprey sıktılar ve duş aldım. Ondan sonra her gün duşumu aldım.
Ikinciyibekliyorum Aycann yok canim dikiş yok ki zaten . Ic dikis oluyor distan bakinca dikis falan yok yapıştırma yapiyorlar artik . Yani incecik çizgi oluyor onunda pansumanı yok. sonda cikinca seni yürütmeye kaldırırken bant yapistiriyorlar o bölgeye . O aksam dus bile alabiliyorsun 🤗
Minanin_Annesi Burcum Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için 😋 Benim için de çabucak geçip bir an önce ameliyathaneden çıkmak istemek olacak galiba 😉
hande123 Minanin_Annesi korkunu anlıyorum ama inan zor değil doğumda zaten bişey hissetmiyorsun sonrası biraz zor ama bünyeye göre değişiyor yanında biri olsun ilk bir hafta yeter