Liyaa Hanımlar uyku sersemligi ile tam 2 saatte telefonumu karnımın altına alıp yatmisim.😔😭normalde çok dikkat ederm. Teli kullanırken flan karnmdan olabildigince euzakntutarak kullaniorm. Ama nasıl oldu uyku sersemligi ile karnımın altinda kalmis tel . Yani direk oğlumla temas. Az da deil 2 -2.5 saat boyunca.. direk temas dan dolayı sıkıntı olur mu sizce? -
bck Liyaa bence olmaz telefon hayatımızın çok parçası bir şey üzme kendini. Ben şey yapmaya çalışıyorum elimde alıp bakacağım zaman uçak moduna alıp sadece Wi-Fi bağlantısını açıyorum kendimce azaltmaya çalışıyorum. Kendini üzme sakın bazı durumlarda röntgen bile çekiliyor gebeler
NurCeren00 Liyaa sabah kalkıyorum telefonda mailler başlıyor 🙈 iş yerinde tüm gün pc başındayım 🙈 akşam eve geliyorum mecbur telefon görüşmeleri vs. 🙈 e birde insan haliyle sıkılıyor sosyal medya turları atıyoruz. 🙈. Maalesef radyasyonun içerisinde yaşıyoruz. Tabi direkt karnımıza tutmasak iyi olur ama elimizde olmasıyla karnımızda olması arasında çok ciddi bir fark yok canım. Kendini rahatlat ☺️
Beyzan Liyaa radyasyon dokununca değil havada asılı kalabilen ve yayılabilen dalgalar istediğiniz kadar uzak tutarak kullanın zaten aynı odada bulunuyor olmanız bile karnınızin altında olması ile eşit etkiye sahip. Ve ev tipi radyasyon yayan cihazlar kısa vadede etki etmez. Yani şu an kullandığımız cep telefonunun bizi ne şekilde etkilediğini bundan 40-50 yıl sonra anlayabileceğiz. O nedenle içinizi ferah tutun. Keşke bu zararlı ışınları yayan hiçbir cihaz evimize girmese ama teknoloji de büyük nimet kar zarar hesabı 🤷🏻♀️
pskmujde Liyaa maalesef çok fazla kullanıyoruz telefon olsun bilgisayar olsun, ben geçenlerde radyasyon Koruyucu Hamile Çamaşırı ve atleti gördüm, acaba kullanan var mı veya işe yaradığını bilsem hemen almayı düşünüyorum
Liyaa bck wifi ve veri bağlantısı kapalıydı zaten. Normal telefon modu açıktı cnm. Ay o kdr dikkat et nasıl tam karnimin altinda olcak şekilde yanıma koymuşum hala aklım almıyor😒
Liyaa NurCeren00 tşk ederm cnm. Evet bende sık sık kullaniorm.kullanmasamda yanımdaki kardeşlerim flan elinden dusurmuor teli. İster istemez radyasyon oluyor. Ama işte bu direk temasti karnımın altinda kalmis 😔😔😔
Liyaa Beyzan tşk ederm cnm. Ev tipi radyasyon dediğiniz 5 g wifi flan mi? Ya annelik çok farklı şey. Beni çok iyi anliyorsunzdr zaten.
Beyzan Liyaa insan anne olunca esen yelden korkar hale geliyor ama esirgemek bazen daha kötü o yüzden araştırmak sormak en güzeli siz de zaten öyle yapıyorsunuz. Radyasyon evdeki her elektrikli cihazda ama var ama önemli olan miktari ve maruz kalma süremiz belki inanmasi güz ama evdeki radyasyon yayan bazı cihazların listesi bu şekilde 1.Televizyon 2.Cep telefonu 3.Bilgisayar 4.Saç kurutma makinesi 5.Radyo 6.Çamaşır makinesi 7.Bulaşık makinesi 8.Mini fırın 9.Fırın 10.Elektrikli battaniye 11.Ütü Buzdolabı 13.Elektrikli süpürge Tıraş makinesi Telsiz telefon Lamba Müzik seti DVD Playstation. bu nedenle işi biten cihazı fişten çekmek lazım
Beyzan pskmujde radyasyon emici çamaşır perde boya gibi ekipmanlar var ama bunlar ciddi radyasyon maruziyeti olan yerlerde kullanıyor genelde mesela baz istasyonu olan bir binada oturanlar için..çamaşır almaktansa aletlerin kullanımını minimize etmek ve işimiz bitince fişten çekmek daha sürdürülebilir bir çözüm