Günaydın Canım Annelerim, Anne Adaylarım ❤️
Sonunda bende doğurdum.
Geçen hafta çarşamba günü (07.07.2021) 39+2 olmuştuk ama bizimkinde hiç bir belirti yoktu.
Yürüyüş, merdiven, ilişki vs bir çok şey yapmama rağmen bebeğimin normal yolla gelmeye pek niyeti yok gibiydi
Kontrolde doktorum daha öncedende çatın çok kötü değil ama çok çok iyi de değil 3800 üstü olursa normal doğum zor olabilir içerde kaldığı her gün biraz daha kilo alıyordu ve pazartesi yani bugün 40 hafta doluyordu o güne kadar kendisi gelmezse tekrar muayene ederiz açılma olacak gibiyse suni sancı ile doğumu başlatırız ama yok açılma olacak gibi değilse sana 12 saat o ağrıyı çektirip sonrasında sezaryene almak istemem dedi yinede karar senin dedi tamam pazartesiyi bekleyelim dedim çıktık hastaneden eşim akşam sahile yürüyüşe çıkalım dedi tamam dedim çıktık baya bir yürüdük artık ayaklarım ağrıdı bir yandan da eşime diyorum bak görürsün bebeğim pazartesiyi beklenmeyecek
Oda deme öyle pazartesi sakin sakin gidelim işte hastaneye diyor
Çünkü işteyken doğum başladı diye aramamdan çok korkuyor 🤭🙈
Bende gelsin artık hem ben su gelmesi, nişan gelmesi bunlar nasıl birşey yaşamak istiyorum diyorum
Neyse biz geldik eve ben ayaklarımın ağrısından uyuyamadım eşime dedim sen uyu sabah işe gideceksin, bende sabaha kadar oturdum sabah ona kahvaltı hazırladım işe uğurladım kendim uyumaya gittim 3 saat sonra uyandım iç çamaşırımda bir ıslaklık oldu ama çok değildi o yüzden suyum olabileceğini düşünmedim çünkü burada genelde su bardaktan boşalır gibi gelir diyorlardı hayır öyle değilmiş arkadaşlar sızıntı gibi azar azarda geliyormuş. Ben geçtim içeri biraz tv izliyeyim uykum açılsın öyle kahvaltı edeyim diye bekledim 1 saat geçti aradan kalktım kendime kahvaltı hazırlıyorum yine biraz sıvı aktı emin olmak için peçete koydum ve peçete iç çamaşırı yavaş yavaş komple ıslanmaya başladı
İlk önce doktorumu aradım hemen gel bakalım dedi
Eşimi ve ablamı aradım 10 dk içinde onlarca geldi ben o sırada duşa girdim
Eşim benim rahat rahat duş almış oturmuş saç tararken görünce deliye döndü 🤭
Hadisene şimdi sırası mı duş almanın falan
Gittik hastaneye 1 cm açıklık bile yok doktorumla oturduk konuştuk olasılıkları anlattı
Bebek 3600 normal doğum için çatında çok iyi değil kendi sancın yok şimdi sana suni sancı veririm 12 saat çekersin ama yinede açılma olmayabilir bebeğin kafası büyük çıkarken bebek içinde çok zor olabilir yırtılman çok fazla olabilir kararı sana bırakıyorum ben boşuna sana acı çektirmek istemiyorum dedi
Ablam, eşim ve ben sezaryen olmasına karar verdik 12 saat suni sancı çekip sezaryene dönmesini istemedik
Doktorum yerinde olsam bende sezaryeni seçerdim dedi
Yatışım yapıldı eşimin ailesi benim ailem herkes bir anda hastaneye koştu geldiler 🥰
Kan aldılar benden sonuçlar çıkınca ameliyat başlayacak dediler yaklaşık 3 saat sonra beni ameliyata almak için geldiler ama nasıllll korkuyorum anlatamam ne kadar uyuştursalarda ben yine sanki acıları hissedecekmişim gibi geliyor
Gittim ameliyathaneye mükemmel bir ekip beni bekliyordu beni çok güzel rahatlattılar belime yapılan iğneyi hissetmedim bile bir anda bacaklarım yok oldu sanki ameliyat başladı ve ben sadece bebeğin çıkışını hissettim acı şeklinde değil tabi sadece karnımdan birşey çıktığını hissettim
Bebeğimin ağladığını duyduğum an onunla birlikte ağlamaya başladım temizleyip getirip yanağıma koydular Allahım ne güzel bir şey bu nasıl güzel kokuyor cennete girdim bian sanki
Bebeğimi götürüp giydirdiler bizimkiler oğlumu görünce çok şaşırmışlar hatta ablamlar kapıda beklerken iddiaya girmiş biz eşimle esmer olduğumuz için kapkara birşey çıkar şimdi demiş ortanca ablam ama küçük ablam göreceksin pamuk gibi bembeyaz birşey çıkacak demiş bebeği görünce herkes şok bu çocuk bunlardan nasıl çıktı falan esprileri havada uçuşmuş🤣🤭
Dikişlerim atılınca benide odaya aldılar 3 saat kadar bacaklarım uyuşuk kaldı hiçbirşey hissetmedim, sonrasında yavaş yavaş bacaklarım karıncalanmaya başladı uyuşturucunun etkisi gidiyordu bu defa dikişlerim sızlamaya başladı 🙄
Gece saat başı yürüyüş yapmamı istediler ama her yataktan kalkışımda ağlıyordum acıdan ve eşime “ hayatımda hiç bu kadar acı çekmemiştim” diyordum
Çok büyük konuşmuşum kızlar asıl acıyı göğüslerden çektim 🙈
Ertesi gün öğleden sonra taburcu olduk ben dikişlerden dolayı bebeğimi kucağıma alamadım doyasıya bu yüzden sürekli ağlıyorum emzirirken bile yattığım yerden emziriyordum ilk 2 gün gayet iyi emiyordu sonrasında yetmediğini fark ettim ve mama vermeye başladım yoksa aç kalıyordu bebeğim bu sefer benim göğüslerim şişmeye başladı ama nasıl şişme kızlar 75 beden sütyen takar içini dolduramazdım bile şimdi 95 taksam dar gelecek o derece ve taş gibi sert nasıl canım yanıyor anlatamam doktorum tek çarenin sağmak olduğunu söylüyor
Ablam geldi sıcak suyun buharıyla masaj yaptı çok canım yandı çok bağırdım ama sonunda rahatladım hala şiş ama bebeğim emiyor bir yandanda elektrikli süt sağma makinesi ile sağıyorum 2 güne sertlik geçer diyorlar bakalım 🤗
Şimdi meleğim yanımda uyuyor benden mutlusu yok kucağımada rahatlıkla almaya başlayınca bütün çekilen acılar gitmeye başladı 🙏
Rabbim isteyen herkese bu duyguları yaşatsın inşallah 🤲
Hepinize hayırlı güzel doğumlar diliyorum bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah 🥰❤️