Simsim60 Arkadaşlar toksoplazma testini araştıran veya tahlillerde yaptıran var mı?Evde beslenen hayvanlardan veya pişmemiş ciğ et gibi şeylerden bulaşan gizli enfeksiyona sebep olan birşey.Bana geçen sene yapılmıştı temizdi sonucum fakat geçen yıl iki kaybım var.evimizde muhabbet kuşu var 2 yıldır.ben gebelik düşünüyorum kuşu evimizden göndermeyi düşünüyorum yakınımıza ama oğlum istemiyor napsam bilemedim 🤷🏻♀️Gizli enfeksiyondan düşük erken doğum olabiliyor toksoplazma testim temiz olsa bile önlem amaçlı göndermek istiyorum çünkü artık riskli gebe sınıfındayım.evde hayvan besleyen var mı özellikle kuş. riskli gebelik geçirenler herşeyden korkar oluyor malesef tüm tedbirlerimi almak istiyorum bu sefer öncesinde 🦋
Hilal-95 Simsim60 cnm bende 2 tane kedi var testim temiz 2 yıldır bakıyorum doktorum kuru mama ver dışarıyla teması olmasn ve kumunu dikktli temızle hatta eşin temızlesin dedi yanı kuşla alakalı olcanı sanmıyorum iyi yıkanmamış sebzeden felan da geçiyor onada dikkat et pişmemiş et salam sucuk va yemek yasak pastörize olmams yopurt süt yasak bunlara dikkat et kuşunu göndermene gerek yok bence bana kedilerden birini gönder diyolar mafooluyorm gönderemem diye snucda oda bi can ama genede sen bılırsn tabi
alazzeyneperva Simsim60 bende kuş var bakimlarini da ben yapıyodum bi sorun yaşamadim ama yaşamicağım anlamina gelmez toksoplazmayi daha önce bilmiyodum bi arkadaşım bundaj dolayi kayıp yasadı sonra araştirip öğrendim evinde hic bi hayvan yok ama bulaşmış bi şekilde ben sadece kedi deil genel hayvan dışkılarından ve çiğ etin yenilmesinden olabilir diye biliyorum öğrendikten sonra dikkat etmeye başladım evde varlığı sorun deil temizliğini siz yapmayin yeterli
PurpleTail Simsim60 iki kedi ve bir köpek ile yaşıyorum. Kedilerin kumunu eşim değiştiriyor. Doktorumuzun tek tavsiyesi o olmuştu onun dışında aşıları tamsa sorun yok dedi. Endişelenmekte haklısınız tabi ama dikkat edilince sıkıntı olmuyor.
Simsim60 Sita3434 hayvanlardan bulaşan bir enfeksiyon diye geçiyor ama. öncelikli kedi evet.gizli enfeksiyon olunca veya olursa diye herşeyden korkar oluyor insan
Simsim60 Hilal-95 teşekkür ederim canım zaten hiç göndermek istemiyorum ama tedirginim,oğlum hiç istemiyor zaten
Simsim60 alazzeyneperva teşekkür ederim canım evet malesef kayıp olabiliyormuş.eşime temizletirim olmazsa 🤷🏻♀️
Zeyeslem0961 Benim kanımda da pozitif cikti cok endişe ediyorum ankaraya gönderildi tatlili 10 gün icinde çıkacakmış bu durum beni çok korkutuyor 😑
Simsim60 Zeyeslem0961 çok geçmiş olsun konu ile ilgili kağan kocatepenin videosu var izlemek isterseniz çok nadir bebek zarar görüyor diyor yani içinizi ferah tutun antibiyotikle atlatırsınız inşaAllah 🤲
Hilal-95 Simsim60 siz bilirsiniz tabi ama evde kulanılan kesme tahtasından bile bulaşıyor bu hastalık ben kedılerımle yaşıyorum🤣 halla geçirmemişim asla dışarıyla teması yok avlanmadığı sürece sıkıntı olmuyor kumuda sıkıntılı olur diye eldıven maskeyle temızlıyorm zaten çoğu zaman eşim temizliyor her ayda yaptırıyorum testi doktorum bılıyor beslediğini allahın izniyle inşallah bsy olmaz valla benım bütün cevremdeki evde kedi var ve bebekli hepside kesınlıkle bebek hasta olmuyor bağışıklığı güçlü oluyor
Zeyeslem0961 Hilal-95 suan 14 haftalik gebeliğimi ilk duyunca kanda çıkmıştı pozitif simdi yine test verdik aynı çıktı bu yüzden doktorum tahlil sonuçlarını bekleyelim dedi
alazzeyneperva Simsim60 buna dikkat edin muhakkak ve aldığınız sebze meyveye dikkat edin yıkayın bisey olmaz Allahın izniyle
Hilal-95 Zeyeslem0961 geçirilmiş olarak pozitif çıkabilir aslında geçiriyo olsan bebekde belli olur üzülme illa bebeğe geçiçek diye bişey yok canm inşallah geçiriyosanda atlatırsın evde kedi felanmı var
Zeyeslem0961 Hilal-95 evde yok ama köyde oturduğumuz için oğlum surekli sokak kedi köpeklerine ellemisti oyuzden geçmiştir diye düşünüyorum 😐
Hilal-95 Zeyeslem0961 hiç bişey olmaz allahın izniyle doktorunla takıpde kal bende her ay yaptırıyorum hamılelıkden önce geçirmiş olsam daha iyiydi bağışıklığım olurdu ama dıkkat ediyorum şuan salam felan yemeyin hatta pastörize edilmemiş süt felan içme köylerde içiliyor çnkü bide bşy olsa allah korusun bence vücüd bebeği kabul etmez atmak isterdi düşük olurdu ilk 3 ay geçmiş ne güzel bu aydan snra bebeği etkilemesi daha az diye biliyorum allah korusun bebeğini🤲🏻 Sağsalim kavuşalım hepimiz🙏🏻🤲🏻
Simsim60 PurpleTail teşekkür ederim aynen aslında çok rahat biriyimdir ama söz konusu 3.gebelik olunca endişe kaçınılmaz oluyor,bakımını eşime yaptırcam olmazsa. hem bana,hem oğlumuza,hemde kuşumuza bakacak 😄