Selamlaaar :) artık benim de doğum hikayemi yazmamın zamanı geldi. 2 temmuz da oğlumuzu kucağımıza aldık. Doğum yapana kadar doğum hikayelerini korkuyla açıp okurdum ilk olacağı için neyle karşılaşacağımı bilmediğim için içimde hep bi korku vardı çok uzatmadan anlatayım..
37+4 te kontrolümüz vardı doktorumuz ilk kez çatı muayenesi yaptı ve 3 cm açılma var demesiyle biz tutulduk çünkü sancı vs hiç bişey hissetmiyodum doktorumuz bu açılma 38+4 te olsa seni doğurturdum dedi bi hafta sonrasına kontrole çağırdı belki yatışını yaparız dedi o hafta hep kendimi dinledim sancım vs var mı diye evimi önceki hafta temizlemiştim açılmaya etkisi olmuştur diye düşünüyorum ben.O hafta kendimi doğum yapıcam diye hazırladım zaten. Hep dua ediyodum sancımla gidip hızlıca doğurayım diye 38+3 te akşam 6 gibi nişanım geldi ve bel ağrısı başladı yattım sabah 5 gibi uyandım ve sancılarım başlamıştı ilk karın ağrısı sandım sancı olduğunu düşünmedim ama dakika tutunca 10 dk da bir geldiğini farkettim zaten kontrol günüde gelmişti sabah kahvaltı ettik hastaneye geçtik doktor tekrar açıklığı kontrol etti 4 cm olmuştu ve çok güzel tam istediğim gibi yatışını yapıyoruz dedi zaten sancılarım vardı suni sancı takıldı yarım saat geçmeden 5 dk da bir gelmeye başladı sancılar açıklık baktıklarında 6 cm olmuştu suyumu patlattılar tekrar sancı çektiğim odaya getirdiler ama hiç halim kalmamıştı sanki bütün enerjimi suyu patlattıklarında aldılar gibi hissettim acayip bi ter bastı bu arada hiç bir çatı muayenesinde acı hissetmedim suyumu patlattıklarında da hissetmedim sadece suyu boşaltmak için bastırdıklarında biraz zorlandım odaya getirdiklerinde tekrar nst ye bağladılar sancıları yatarken çekmek çok daha zor oluyo ebe biraz sonra pilates topuna alıcaz seni dedi ama sancılar artık o kadar sık geliyodu ki pilates topuna fırsat kalmadan tuvaletim gelmiş gibi hissettim aşağıya bi baskı vardı hemen olduğum yerde açıklık baktılar ve hemen doğumhaneye gidiyoruz dediler sancımın geçmesini beklesek dedim ama burda doğurursun olmaz dediler hemen doğumhaneye geçtik doktorumu aradılar hemen geldi ama bu sırada hem doktorum hem ebeler şok içinde ikinci gebeliğin mi diye soruyolar hayır ilk diyorum ama hepsi şok içinde açılma nasıl bu kadar hızlı ilerler nasıl olur diye neyse çatala oturdum doktorum da gelmişti sancı gelince derin nefes al ıkın dedi doktorum 3 veya 4 kez güzelce ıkındıktan sonra oğlum gelmişti o an öyle bi duyguki gerçekten o çektiğin sancılar bi anda bitiyo unutuyosun ağlayasım var ama ağlayamıyorum eşimi aldılar içeri onu görünce başladım ağlamaya böylece kesisiz normal doğumum gerçekleşmiş oldu sadece iki dikişim var onlarda hiç bişey zaten doğumdan hemen sonra ayaklandım enerjim yerine geldi bebişimi emzirdim doyurdum her şey çok güzeldi hiç korkmanıza gerek yok bol bol dua edin hep sancımla gidip bi çırpıda doğurayım diye dua ediyordum gerçekten de öyle oldu yatışımın yapılmasıyla 1.5 saat olmadan doğumum olmuştu bile.
doğumunu bekleyen bütün anneler inşallah hayırlısıyla kucaklarsınız yavrularınızı ❤️
Sorularınız varsa cevaplayabilirim herkese iyi geceler 😊