Ayaz_baran Arkadaslar otizmle ilgili bilgisi olan yakini cocugu olan var mi ?bana bilgi verebilecek olan otizm duzelir mi duzelme ihtimali varmi yasayan birileri bana anlata bilir mi nedir ne degildir birilerini dinlemeye ihtiyacim var
3MelekAnnesi3 Ayaz_baran tabiki iyi bir eğitimle normal bir insandan dhai daha akıllı bilgili ve becerikli olurlar adı üstünde otizm bir hastalık değil farkındalık farkına erken varır ve üstüne düşer güzelce ilgilenilirse cok yol katledilir hatta yok edilir akrabanın cocugunda var 3 yasında fark edildi suan 4 yasında 1 yılda inanılmaz düzeldi konusma yoktu sadece aglama vardı suan yanına gidince hoşgeldin diyor dokundurtmazdı suan gidince sarırılıyo 4 yasında sayıları tanıyor saati ögrenmiş ama gercekten cok güzel bir eğitim alıyor masallah dahada ilerler demiş doktorları eğitimcileri ama en cok anne baba üstüne düştü telefon tablet TV evden hayatlarından cıkardılar gercekten tam anlamıyla cıkardılar hiç birini kullanmıyolar etkinlik köşesi yaptılar evlerinde günün cogu orda geciyor ve evin her tarafında egitici kitaplar oyuncaklar kalem defter vs var
Ftmgl1 Ayaz_baran üzülmeyin güzel bir eğitimle o açığın çoğunu kapatıyorlar instagramda merf_oti sayfasını takip edin güzel bilgiler paylaşıyorlar 👍🏻 Yolunuz hep çiçek olsun 💐🙏🏻
Mom06226 Ayaz_baran oğluma 18 aylıkken otizm belirtileri var üzerine düşülmezse ilerler kötü olur atlatamaz dediler sıkı eğitimle ve çok sıkı bir diyetle atlattık cok şükür şuan 5 yaşında cok Zeki ve hiçbir sıkıntısı kalmadı..
Ayaz_baran Cok tsk ederim yazdiginiz icin o kadar cok uzuluyorum ki ne olacak nasil olacak diye dusunmekten hic bilmedigim bisey ve ya duzeltemezsek diye dusunmekten kafayi yiyecem 😭😭 3MelekAnnesi3
bykarakan 3MelekAnnesi3 Merhaba konuyla alakasız ama tiktok kullanıyor musunuz orda da 3 melek annesi var da ondan sordum
3MelekAnnesi3 Ayaz_baran kendi evladınız mı kaç yasında ne zaman teshis konuldu acaba daha bu konuda bir cok makale yazı var okumanızı tavsiye ederim hatta instagram da anne adayları var beraber yaptıkları yemekler yaptıkları eğitici oyunlar vs paylasıyolar takip edin faydası olur bilgi edinirsiniz
Ayaz_baran 2bebisannesiiii bu gaps diyeti nedir bilgi verir misin hangi doktora nereye goturmem gerekiyo bu diyet icin
Ayaz_baran 3MelekAnnesi3 evet oglum 3 bucuk yasinda bi ay falan oldu teshis konulali doktor cocukluk otizmi dedi ustune cok dusmeniz lazim iyi bi egitim almasi lazim dedi eger ilgilenirseniz bi seneye duzelir dedi ama ben yinede korkuyorum beceremezsek diye 😔
kubra_yldz00 Ayaz_baran üzülmeyin lütfen otizm gerçekten bi farkındalık hastalık değil iyi bir eğitimle güzel şeyler olur. Düzeyi nedir bilmiyorum ama bireysel ders ve bi anaokulu önerimdir .. bi öğretmen olarak.
Denliz Ayaz_baran aynen sizin çocuğun yaşlarına yakın dı teyzemin kızının otizm teşhisi konulduğunda ve teyzem bütün ilgisini alakasını bu çocuğuna yöneltti özel eğitim kursuna götürdü sürekli ilgili doktorla irtibat halinde kaldı evin düzenini bile sırf çocuğu için haftalık günlük değiştirdi oyular oynadı yani yeni doğmuş bebeğini annem büyüttük o süreçte o derece ilgilendi ama sonuç maşaallah mü kemmm melll ili sene de çocuk zeka köpü deme o ki şükürler olsun erken teşhis konulmuş Allah yardımcınız olsun üstesinden geleceksiniz inşaallah
Muratnannesi Ayaz_baran evde tv telefon yasak sürekli aktivite yapmsnız gerekiyor ve kreş vsr özel eğitim için. 1yıll dişinizi sıkın ve sürekli onla ilgilenin
Ayaz_baran kubra_yldz00 orta düzey yazdilar hemen basladik zaten bireysel ders aliyo iki aydir bi haftadirda ana okuna basladi alismaya calisiyo insallah yeterli olir gercekten uzulmemek mumkun degil bide hamile olunca acaba ikisine yetebilecekmi yim endisesi var 😔
Ogretmenanneyim Ayaz_baran hiç üzülmeyin anaokulu öğretmeniyim otizmli bir öğrencim vardı biraz ağırdı ama cocuk cok güzel bir eğitimle gecen yıl ilkokula bile gitti okuma yazma öğrendi simdi nasıl matematik çözüyor bir görseniz cok mutlu oldum. Bu arada Oytun erbaş var otizmli bir doktor izlemenizi tavsiye ederim youtunede videoları var
2bebisannesiiii Ayaz_baran kendiniz uygulayabilirsiniz. Googleden bir araştırma yapın, aidin Salih gerçek tıp kitabınıda edinebilirsiniz, ama gaps diyetini muhakkak yapmanız tavsiye edilir bu durum için, Rabbim şifalar nasip etsin
Mom06226 Ayaz_baran psikiyatriler genelde karşı diyete ama genel olarak diyet yapıyorlar bizim gittiğimiz psikiyatri de diyet faln önermiyorum kesinlikle dedi sonra eğitime başladık eğitim merkezinde çoğu veli diyetin çok faydası olduğunu söyleyince biraz araştırdık bizde bilmiyorduk. Sonra İstanbul’da bir doktorun yanına gidip geldik o sadece diyetle düzeleceğini söyledi diyetin de etkisi var tabi ama en önemli etken eğitim ve ilgi gerçekten cok çok ilgi gerektiriyor biz çok yorulduk yıllarca uğraştık
Mom06226 Ayaz_baran biz gaps diyetini uygulamadık çok ağır ve zor bir diyetti o isntabulda Hasan Önal diye bi metabolizma hastalıkları doktoru var ona gittik o bi diyet listesi verdi o diyeti uyguladık öyle geçti
Mom06226 Ayaz_baran oğlumun gittiği eğitim merkezinde velilerin bazıları hiç diyet falan uygulamadan atlattılar bazıları yarım yarım uyguluyorlardı bazıları da tam uyguluyordu yani çok karışık bir durum çocuğun durumunun nasıl olduğuna göre galiba değerlendiriliyor bu diyet çünkü eğitime gelen diyet uygulamayan çocukların çoğu çok çok küçüktü ve hiç ağır degildi benim oğlum da küçük başladı ama biz diyeti tam uygulamak istedik bizde fark etti yani
Gkc92 Ayaz_baran iki teyzemin torunu da otizmli birinin daha ileri birinin geri. İleri boyutta olanın eğitimi cidden çok zor 7-8 yaşında nerdeyse konuşmaya başladı ama iyi bir eğitimle her şeyi yapabiliyorlar. Şu ileri boyutta olan bile daha iyi Sadece yüzdeliği de önemli
Ayaz_baran Gkc92 insallah bizde daha iyi oluruz daha yeni basladik hic bilmiyorum ne iyi gelir herseyi arastiriyorum suan