Selam herkese✌🏻 Sağlıkla sıhhatle evladını kucağına alıp buraya hikayesini anlatmaya gelen annelerden olduğum için şükürler olsun. Hikaye biraz uzun olacak gibi😌 Öncelikle biraz gebelik sürecimden bahsedeceğim. Bebeğimi öğrenmeden önce ve öğrendikten sonra hiç kanama, mide bulantısı, halsizlik, aşerme yaşamadım hatta karnım çıkıp bebeğim hareketlenene kadar hamile olduğumu idrak edemedim. Hem benim hem bebeğin tüm testleri genel durumumuz hep iyiydi ve doğuma gideceğim günün bir gece öncesine kadar dahi hiç yatmadım hamileliğim boyunca hep hareketliydim. Alışveriş,sil-süpür herşeyimi kendim yaptım. 04.07.2021 sabah 6 da tuvalete kalktım ve günlük pedimde pembe sulu bir kan vardı tamam dedim nişan geldi hiç panik yapmadan geri yatmaya gittim çünkü okuduklarıma göre nişan geldiği gibi ya da max bir hafta içerisinde de Doğum olabilirdi. Doktorumla hep normal doğum üstüne konuşup plan yaptık ve hep kendimi buna çok hazırlamıştım. Tam yatağa geri döndüğümde kesinlikle akıntı ya da idrarla karıştırmayacağınız şiddet ve kokuda birden suyum geldi hemen eşimi uyandırdım ben oldukça sakinken o panik halinde evin içinde gezdi durdu.☺️ Doktorumu aradım durumu anlattım duş alıp hastaneye geçmemi kendisinin yola çıkacağını söyledi. Duşumu alıp, evimi toplayıp😄 eşyalarımızı alıp yola çıktık. Hastaneye giderken depent kullanmanızı şiddetle öneririm. Hemen yatışım yapıldı ve kontroller başladı. Önce nst sonra alttan muayene yapıldı. Nst sancılar uçuyor hemşireler şok suyum gelir gelmez bir saat içinde sancılar 80 i görmeye başladı ve 6 dakikada bir geliyordu. Altttan muayene olduğunda hayal kırıklığı yaşadım çünkü su gelmişti sancılar uçuyordu ve biz 1 cm açıklık ile daha yolun başındaydık. Doktorum geldi alttan tekrar muayene etti ve max 24 saat içinde bebeğin doğması sağlıklı olacaktır deyip planımızı yaptık. Sabah 6 da başlayan Doğum eylemi akşam 7 ye kadar sonuçlanmazsa sezaryene dönecektik. Saatler ilerledikçe muayeneler sıklaştı, tuvalete gitmelerim sıklaştı, nst bağlanması hariç hiç yatmadım hep gezdim çök kalk yaptım. Sancı vurdukça nefes alıp verdim sonra annem ve eşimle sohbete devam ettim☺️ Akşam saat 5-6 civarı yine muayene için geldiler nst artık sancıları 100 ü gösteriyor ve neredeyse 1,5 dk da bir geliyordu. Çok inanıyordum olacaktı. Hemşireler ve doktorum acı eşliğimin çok çok yüksek olduğunu o an Doğum masasındaki kadının sancısını çektiğimi ama hala gülüp konuşup gezdiğimi söylediler. Toplamda 12 saat sancı çektikten sonra 2 cm de kalan açılma ile sezaryene karar doğru yol aldık sabrım ve gücüm tükenmişti çünkü. Belimden iğne ile spinal anestezi alarak güzel oğlum dünyaya geldi. Spinal olmasına rağmen oğlumu ilk göremedim çünkü anestezi uzmanımız bilgi verirken %95 tam uyuşma %5 uyuşmama ihtimalin var demişti ve ve ben onca sancının üstüne %5 e girerek tam uyuşamadım. Hissediyordum tüm çekiştirme ve dokunmaları bu yüzden ufak bir sakinleştirici aldım ve karnımı kapatırlarken uyandım. İlk sorum oğlum nerde nasıldı. Ameliyathaneden çıkarken kapıda annem eşim karşıladı beni. Eşimi benimle aynı asansöre aldılar telefondan hemen oğlumu gösterdi. Ağzımdan tek dökülen annem kurban olurum sana oldu ve sonra ağlama krizi. Odaya geçince oğlumu getirdiler 37+5 te doğduğu için biraz küçüktü 2550 kg ve 44 cm doğru ama hamdolsun sağlıklıydı. Şimdi yanımda evimizdeyiz ve yarın tam bir haftalık oluyoruz. Doğumda aklıma gelen gelmeyen tüm hamilelere, evlat sahibi olmak isteyenlere dua ettim. Rabbim kimsenin kucağını, kalbini boş bırakmasın inşallah.🤲🏻